Fest i Sevan Marine

Det var fest i aksjer som Sevan Marine og Transeuro fredag. En emisjon senket en energiknøtt.

Publisert 25. mars 2011 kl. 17.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.29
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 646 ord
Sevan Driller. Foto: Selskapet.
Oslo Børs fikk en positiv avslutning på en sterk uke. Hovedindeksen steg 0,7 prosent til 445,47. Ukeavkastningen ble dermed på 3,4 prosent. Investorene ble tydeligvis beroliget av mangel på ytterligere dårlige nyheter fra Libya, Japan og eurosonen.Omsetningen var på usedvanlig beskjedne 5,3 milliarder kroner.
Håkon Persen Søderstrøm i Danske Capital var gjest i TV-sendingen med Trygve Hegnar fredag. Se sendingen her- Avventende i oljemarkedetSevan stjal showet meldte fredag morgen Analytikere Reuters har pratetTranseuro bryter informasjonsplikt til HegnarOnlineFredriksen-aksje oppStupte etter emisjonYara en børsvinner Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
Det var en avventende holdning i oljemarkedet. Investorene venter på neste vending i Midtøsten, og videre utvikling i kjernekraftverket i japanske Fukushima. Torsdag kveld tok investorene gevinster, og sendte prisene ned.- Tilbøyeligheten til å ta gevinst er ganske sterk etter en oppgang på 10 dollar (for Brent) siden 16. mars, mens amerikansk WTI-olje møtte en viss motstand i forkant av årets bestenotering på 106,95 dollar, sier megler Andrew Lebow hos MF Global i New York til Reuters.Brent mai-olje handles for 115,83 dollar fatet, opp 0,1 prosent fra torsdag, mens amerikansk WTI-olje er opp 0,1 prosent til 105,69 dollar fatet.Statoil steg 0,1 prosent til 155,30 kroner. Det var først og fremst Sevan Marine som stjal showet. Aksjen endte opp hele 9,5 prosent til 6,33 kroner i tung handel; 184 millioner kroner. Selskapet at det skiller ut sine borerigger i et separat selskap som skal børsnoteres.Det nye selskapet bestiller samtidig to nye borerigger og tar opsjon på ytterligere to. Prisen på de nye boreriggene er 525 millioner dollar per stykk. Det skal gjøres en emisjon på 350 millioner dollar til delfinansiering av kjøpet.Jan Erik Tveteraas går av som sjef i det gamle Sevan Marine - som beholder sine produksjonsrigger - til fordel for det nye Sevan Drilling. Førstnevnte er derfor på jakt etter en ny konsernsjef. med er positive til nyhetene. Prisen på 525 millioner dollar per rigg er optimal og på linje med tidligere annonserte kjøp, mener det.- Dette er positivt, et helt riktig steg, sier analytiker Hermann Hildan i RS Platou Market. Transeuro gikk 22 prosent til 1,61 kroner på Oslo Axess. I det canadiske innsideregisteret sto det torsdag at styremedlem og visepresident for forretningsutvikling, David Parry, hadde kjøpt 200.000 aksjer til kurs 0,23 canadiske dollar.Her hjemme kom ikke meldingen før klokken 9.29. Da hadde kursen allerede rukket å gå mer enn tolv prosent.- Primærinnsidere skal melde kjøp eller salg til børsen i en børsmelding senest før åpningstid den påfølgende dag, sa markedsovervåkningen ved Oslo Børs da vi ringte dem.Finanstilsynet var uvitende om saken da HegnarOnline ringte, og ville derfor ikke kommentere eventuelle reaksjoner. Northern Offshore er opp 2,9 prosent til 14,30 kroner. Dagens kredittfasilitet utelukker generelt utbetaling av utbytte. Northern Offshore vil derfor refinansiere. Selskapet, som har John Fredriksen på eiersiden, venter at den nye kredittfasiliteten er på plass i 2. kvartal 2011. Norse Energy stupte 23,9 prosent til 89 øre. Selskapet har gjennomført en emisjon på 168 millioner kroner (ca. 30 millioner dollar) mot norske investorer og internasjonale institusjonelle investorer. Prisen ble satt til 80 øre gjennom en book-building-prosess, mens aksjen torsdag sluttet uendret på 1,17 kroner. Blant tungvekterne er det ikke all verdens kursutslag, men vi merker oss at Yara, dagens nest mest omsatte aksje, som steg 2,4 prosent til 279,50 kroner.Ureamarkedet opplever fortsatt nedsidepress, der prisene har falt videre i løpet av den seneste uken, melder TDN Finans.Bloomberg meldte fredag ettermiddag at BASF skal være i samtaler med potensielle kjøpere av sin gjødselvirksomhet og har engasjert Morgan Stanley til å bistå seg i prosessen.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og