Like før klokken 14 tirsdag er samtlige av de store sjømataksjene på Oslo Børs ned mellom 2,5 og 5 prosent.- Jeg er egentlig litt overrasket over at sjømataksjene faller såpass, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets til HegnarOnline. Men viser til at hele børsverden er ned betydelig.- Jeg kommer ikke til å ta ned estimatene på grunn av det som skjer i Japan, sier Hatlebrekke. Analytikeren mener aksjefallet er positivt.- Akkurat nå er det vanskelig å transportere sjømat til Japan, men på sikt vil landet trolig komme til å trenge mer sjømat enn før. Med tanke på at de har mistet mye av egen produksjon, sier Hatlebrekke.Og skal vi tro den kjente fiskeanalytikeren er det nå man bør kjøpe fiskeaksjer.- Nedgangen gir en god anledning til å kjøpe. Jeg mener både Cermaq og Morpol er to solide og gode sjømatsselskap som kommer til å klare seg godt gjennom året, uavhengig av hva som skjer i Japan videre, sier Hatlebrekke.DnB NOR Markets har kursmål 120 kroner på Cermaq og 31 kroner på Morpol.
Se hvor mye sjømataksjene faller under:
- SalMar ned 4,61 prosent- Grieg Seafood ned 4,06 prosent- Morpol ned 3,9 prosent- Lerøy Seafood Group ned 3,8 prosent- Bakkafrost ned 3,8 prosent- Cermaq ned 3,03 prosent- Austevoll ned 3,02 prosent- Marine Harvest ned 1,9 prosent