Det var knallrødt på Oslo Børs tirsdag. Nedturen kom i kjølvannet av at Tokyo-børsentirsdag morgen, og både Nikkei- og Topix-indeksen opplevde sitt tredje største prosentvise fall noen sinne.Les også: Oslo Børs endte til slutt ned 1,84 prosent til 420,23 poeng, og det ble omsatt verdipapirer for hele 10,90 milliarder kroner.På det laveste var hovedindeksen under 410 poeng tirsdag.Analytiker i Aollo Markets, Oddbjørn Windstad, uttalte til HegnarOnline at han .- OSEBX har nettopp brutt den stigende sekundærtrenden fra i høst, et signal om at det norske markedet står foran svakere utvikling den nærmeste tiden. Samtidig svekkes momentumet, sa Windstad til HegnarOnline.Også sjefsstrateg i First Securities, Peter Hermanrud tror på ytterligere børsnedgang, og anbefalte tirsdag ivrige investorer .- Dette er en kjøpsanledning, men jeg ville nok ventet litt til. La det gå litt tid. Det er vanligvis en god strategi, sa Hermanrud til HegnarOnline.Jan Petter Sissener .- Jeg ser ikke det store problemet. Om du har penger i banken bør du kjøpe aksjer nå. Det er mange morsomme kjøp, særlig innen oljerelatert virksomhet. Husk at veksten ikke stopper opp på grunn av dette. Nå skal Japan bygges opp, og det er positivt for etterspørselen, sier Sissener til HegnarOnline. Oljeprisen raste også tirsdag. Årsaken er først og fremst atomkatastrofen i Fukushima. Tirsdag morgen ble det meldt om rundt kjernekraftverket som ligger 250 kilometer nord for Tokyo.Ifølge NTB er også ved kraftverket brutt. Forseglingen er laget for å holde radioaktive gasser og støv innestengt.- Hvis dette stemmer, er det ille, sa atomfysiker Nils Bøhmer i Bellona til nyhetsbyrået.Det ble dessuten kjent at Saudi-Arabia har sendt tropper til Bahrain for å hjelpe til med å roe ned protestantene i landet.Ved børsslutt var Brent-oljen med levering i april er ned 2,84 prosent til 110,49 dollar fatet. WTI-oljen med april-levering ble handlet for 99,15 dollar fatet, ned 2,02 prosent.Statoil falt 2,11 prosent til 143,90 kroner. Til tross for nedturen på Oslo Børs, for andre dag på rad. Aksjen endte til slutt opp 3,69 prosent til 19,13 kroner. Til sammenligning var REC-aksjen sluttnotering 16,71 kroner fredag.Også i resten av verden gikk , til tross for blodrøde børser.Analytiker Håkon Levy i Fondsfinans uttalte mandag at han tror problemene man nå opplever med kjernekraftindustrien i Japan kan på sikt.- Med de problemene man ser med kjernekraftverkene i Japan etter jordskjelvet gir dette et midlertidig tilbakeslag for den globale kjernekraftindustrien. Fokuset på alternative energikilder og andelen fornybar energi i energimiksen vil øke, spesielt i land som Tyskland og USA, sa Levy mandag.Analysesjef i Agilis Securities, Are Grongstad, på aksjen. Han sa tirsdag til HegnarOnline at han i motsetning til sine kolleger ikke har planer om å endre anbefalingen.- Nei, vi har ikke vurdert å endre syn på REC med tanke på situasjonen man nå ser. Hoveddrivkraften bak oppgangen for sol-aksjer er short-covering og en tro på at problemene med atomkraftverkene i Japan skal forandre etterspørselsgrunnlaget for solenergi, uttalte han.- Agilis mener at problemene i Japan er relatert til eldre atomkraftverk (ikke jordskjelvsikret), og at energi fra atomkraftverk ikke direkte kan sidestilles med solenergi, verken relatert til infrastruktur eller investeringsrammer, sa Grongstad.Også Golar LNG steg tirsdag, og aksjen endte til slutt opp hele 4,96 prosent til 116,50 kroner. Aksjen ble omsatt for 71 millioner kroner. Yara-aksjen falt tirsdag 3,14 prosent til 255,90 kroner, men selskapets IR-direktør Torgeir Kvidal uttalte til TDN Finans at katastrofen i Japan for dem eller gjødselmarkedet generelt.- Det er en enorm humanitær katastrofe, men det gir ingen særlig direkte effekter for gjødselmarkedet. Japan er ikke et stort importland for gjødsel, og de har lite produksjon, sier han til nyhetsbyrået, men peker på at gjødselmarkedet imidlertid kan bli indirekte påvirket. Med unntak av REC og Golar, var det kun rødt blant tirsdagens mest omsatte aksjer.Norsk Hydro falt 1,21 prosent og Seadrill endte ned 0,62 prosent. DnB NOR, Telenor og RCCL falt henholdsvis 1,43, 2,16 og 1,67 prosent.Subsea 7 ble svekket 1,41 prosent, mens PGS falt 1,78 prosent.Storebrand endte ned hele 3,06 prosent, og Schibsted falt 3,52 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og