Moody's Investors Service meldte torsdag morgen at de nedgraderer den spanske kredittratingen ett nivå fra Aa1 til Aa2 og setter samtidig utsiktene til negative.Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets mener Moody's nedgradering verken er dramatisk eller overraskende. Nedgraderingen har heller ikke gitt noen nevneverdige markedsutslag, ifølge ham.- Spania har et betydelig bedre utgangspunkt enn for eksempel Hellas, Irland og Portugal. Jeg vil ikke legge avgjørende vekt på at de nå går ned til Aa2. Det reflekterer vel også litt om hvordan smitteeffektene vil være dersom Portugal vil møtte søke hjelp fra stabiliseringsfondet. Det ventes at de vil skje i løpet av mars, sier Juel til TDN Finans.Juel syns nå det virker som om Spania har mer kontroll enn han fryktet.- Meldingene fra Spania tyder på at de har mer kontroll enn fryktet. Jeg er mindre redd for Spania nå enn jeg var for 3-4 måneder siden. De fleste er nok av den oppfatning, sier sjeføkonomen.