- Kjøp disse fiskeaksjene nå!

Fiskeselskapene avslutter et fantastisk 1. kvartal, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård til HegnarOnline.

Publisert 31. mars 2011 kl. 14.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
- Fiskeselskapene får et fantastisk 1. kvartal, og er i god stim inn i 2. kvartal, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til HegnarOnline.- Lakseoppdrettsselskapene får 3 kroner mer pr kilo laks enn i 4. kvartal, og nesten 6 kroner mer i pris enn i samme kvartal 2010, fortsetter Giskeødegård.Og viser til at volumene også ligger på omtrent samme nivå som i 1. kvartal 2010.Giskeødegård hadde forventet at lakseprisene ville ligge høyt, på mellom 38 eller 39 kroner, ikke 40 kroner som reflekterer prisgjennomsnittet de siste månedene.- Lakseprisene har overrasket på oppsiden, sier Giskeødegård.Meglerhuset Nordea Markets har tatt en gjennomgang av 11 store fiskeselskap, og hele 9 av selskapene får kjøpsanbefaling.- Vi vil særlig trekke frem Bakkafrost og SalMar, sier Giskeødegård. Begge aksjene får en sterk kjøpsanbefaling av meglerhuset.- Bakkafrost har rimelige multipler, samtidig som selskapet kommer til å få en kraftig og ikke minst lønnsom vekst i 2011, sier analytikeren.- Når lakseprisene faller, mot 2012, er både Bakkafrost og SalMar lavest på produksjonskostnader og godt posisjonert i markedet for å takle prisnedgang, kommenterer Giskeødegård.
Under følger analytikerens ferske fiskeanbefalinger:Bakkafrost:Lerøy:SalMar:Austevoll:Cermaq:Grieg Seafood:Copeinca:Marine Harvest:Sølvtrans:Norway Pelagic:
Sterk kjøpsanbefaling med kursmål på 75 kroner Kjøpsanbefaling med kursmål på 230 kroner Sterk kjøpsanbefaling med kursmål 90 kroner Kjøpsanbefaling med kursmål 55 kroner Kjøpsanbefaling med kursmål 120 kroner Kjøpsanbefaling med krusmål 25 kroner Hold med kursmål 59 kroner Kjøpsanbefaling med kursmål 7,70 kroner Kjøpsanbefaling med kursmål 20 kroner Hold med kursmål 40 kroner.