Meglerhus med tre ferske aksjetips

Handelsbanken Capital Markets hever kursmål på børsgigant mens Agilis Securities anbefaler kjøp av en aksje - salg av en annen.

Foto: iStockPhoto
Børs

Handelsbanken Capital Markets melder mandag at de har oppjustert sitt kursmål på Statoil fra 150 kroner til 175 kroner.Meglerhuset fremhever i den forbindelse den trygge plasseringen av selskapets produksjon, og dets høye eksponering mot oljeprisen, skriver TDN Finans.Statoil har rundt 80 prosent av sin produksjon i Nordsjøen - mindre enn tre prosent fra Midtøsten og Nord-Afrika - og selskapet har dermed en høy andel av produksjonen i et politisk stabilt område og samtidig høy priseksponering mot den pressede oljeprisen.Samtidig kommenterer Agilis Securities Frontline og Opera Software i en rapport mandag.- Frontline ligger høyt i en fallende trend. Tankmarkedet er under press og ny tilførsel av olje i fra Canada til Cushing i rørledning har gitt problemer med lagringskapasitet. Dette har gitt unormal stor spread mellom WTI-oljen og brentoljen. Trøbbel i Midtøsten gir i tillegg lavere eksport og mindre etterspørsel etter tank, skriver meglerhuset.Agilis anbefaler imidlertid kjøp av Opera.- Opera viser styrke i en langsiktig stigning. MACD er i ferd med å bryte opp og indikerer økt stigningstakt. Begrenset nedside med støtte i området 25,50-26,0 kroner. Aksjen er fundamentalt sterk og Agilis Research har kjøps-anbefaling med 12 måneders kursmål på 32,90 kroner, skriver Agilis.Frontline er mandag opp 1,59 prosent til 153,60 kroner mens Opera er uendret på 27 kroner. Sistnevnte har med andre ord en oppside på rundt 18 prosent, skal man tro Agilis.

Nyheter
Børs