Jordskjelvet i Japan, Midtøsten-uro, europeiske gjeldsproblemer og inflasjonspress i Kina ga våryre investorer en skikkelig smekk i forrige uke. I ukens rapport fra Terra Markets skriver analysesjef Stig Myrseth at dette kan være en kjøpsanledning.-Bør man holde fingrene unna børsfatet? Dersom flodbølgen av dårlige nyheter fortsetter, er svaret ja. Vi heller likevel mot at den rådende svakheten er en kjøpsanledning, sier Myrseth.-Hva med jordskjelvet i Japan? Hvor alvorlig er dette? Svært alvorlig for innbyggerne i de jordskjelvrammede områdene og forsikringsbransjen. Erfaringene fra tidligere naturkatastrofer som orkanen Katrina og jordskjelvet i Kobe taler imidlertid for at effekten på finansmarkedene vil være begrenset og høyst forbigående, avslutter Myrseth.Etter en rød start på mandagens handel, har Oslo Børs hentet seg inn. I skrivende stund står hovedindeksen i 432,15 poeng, opp 0,06 prosent.