Analysesjef Stig Myrset i Terra Markets gjør denne uken ingen endringer i Terra-porteføljen.- Bør man holde fingrene unna børsfatet? Dersom flodbølgen av dårlige nyheter fortsetter, er svaret ja. V heller likevel mot at den rådende svakheten er en kjøpsanledning, skriver Myrseth.Han påpeker at erfaringene fra tidligere naturkatastrofer taler for at effekten på finansmarkedene vil være begrenset og høyst forbigående.- På Oslo Børs er resultatkurvene særlig oppmuntrende. Dette har sammenheng med den sterke oljeprisen. Forward EPS steg til ny syklisk topp forrige uke, skriver analysesjefen.- Dette sammen med fallende aksjekurser fikk verdsettelsen til å bedre seg markant. Hovedindeksen prises nå til 10,6 ganger estimert inntjening kommende tolv måneder. Til sammenligning er mediansnittet siden 2003 på 11,4, fortsetter Myrseth-
Myrseths portefølje:
KvernelandMaritime Industrial ServicesPolarcusRECStatoilWentworth ResourcesSist uke falt Terra-porteføljen 1,55 prosent, mens hovedindeksen falt 3,72 prosent. Hittil i år er avkastningen positiv med 10,28 prosent. I samme periode har børsen falt 1,78 prosent.