Oslo Børs starter uken i rødt

Katastrofen i Japan og uroen i Midtøsten sender Oslo Børs ned fra start mandag. REC er dagens hittil største vinner og løfter seg over tre prosent.

Fareskilt foran Oslo Børs. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Børs
I kjølvannet av den, åpner Oslo Børs ned mandag.Japanske Nikkei falt hele 6,18 prosent i morges. Ellers i Asia var det en blandet start på uken, og flere av indeksen løftet seg etter at bank of Japan kunngjorde at det har tilført landets finansielle markeder 183 milliarder dollar.Etter 20 minutters handel er Oslo Børs ned 0,30 prosent til 430,36 poeng. Det er hittil omsatt verdipapirer for 447 millioner kroner.Oljeprisen ligger på omtrent samme nivå som da Oslo Børs stengte fredag. Brent-oljen med levering i april handles i øyeblikket for 112,37 dollar fatet, ned 1,29 prosent. WTI-oljen med april-levering faller 2,03 prosent til 99,11 dollar fatet.Statoil er ned 0,27 prosent til 148,00 kroner. I Libya fortsetter kampene. Etter flere meldinger om at , melder de libyske opprørerne at de sent søndag kveld over byen Brega.Regjeringsstyrkene har tatt tilbake kontrollen over havne- og oljebyen Ras Lanuf, og ventes også å rykke fram mot opprørernes hovedbase, byen Benghazi, melder NTB. Dagens hittil største vinner er REC, og aksjen stiger 3,59 prosent til 17,28 kroner.Bakgrunnen for oppgangen er en melding om at Kina vil fullføre et utkast til landets energiutviklingsplan innen slutten av mars.Det er hittil omsatt REC-aksjer for 116 millioner kroner. Det norske oljeselskap , Gullris, i Norskehavet til Centrica Resources Norge.Selskapet reduserer dermed sin eierandel i lisensen fra 20 til 10 prosent.Det norske oljeselskap faller 1,85 prosent til 26,50 kroner. Veidekke har med Trafikverket om bygging av infrastruktur i Stockholm.Avtalen har en verdi på 155 millioner svenske kroner.Aksjen er ned 0,21 prosent til 48,00 kroner. DNO International meldte i morges at Petrolia Invest i selskapet til en kurs på 9,03 kroner aksjen.Torsdag i forrige uke meldte selskapet at de har blitt tvunget til å på Tawke-feltet i Kurdistan, men understreket at det ikke lå noen dramatikk i dette.Det også kjent at politiet tar ut siktelse mot DNO og dets representanter for brudd på informasjonsplikten. Bruddene skal ha skjedd i forbindelse med i 2008. Selskapet omtaler siktelsen som grunnløs.DNO-aksjen faller 0,33 prosent til 9,07 kroner. Ignis ASAs datterselskap Fira Photonics i Korea har for levering av splittere til Nexans Korea.Ignis mottok flere ordre fra Nexans Korea i 2010 og mener denne avtalen gir en god mulighet til å videreutvikle forretningen, spesielt i Asia.Ignis-aksjen er uendret på 4,80 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og