Oslo Børs får tirsdag for alvor merke følgene av jordskjelvet i Japan og hvilke virkninger det har hatt på Asia-børsene.OSEBX-indeksen er i skrivende stund ned 2,99 prosent til 415,29. Fallet kommer blant annet etter at Nikkei 225-indeksen i Japan falt 10,55 prosent.En av de veldig få aksjene som faktisk stiger tirsdag er solselskapet REC, som opplever sin andre dag på rad med kraftig oppgang. Mandag steg aksjen 10,35 prosent.Tirsdag er REC-oppturen så langt på 4,07 prosent til 19,20 kroner. Toppnoteringen i dag har vært 19,22 kroner, og dermed har REC steget 15,02 prosent siden børsen åpnet mandag.Sluttnotering for REC fredag var 16,71 kroner.Analytiker Håkon Levy i Fondsfinans uttalete mandag at han tror problemene man nå opplever med kjernekraftindustrien i Japan kan gi hele solsektoren et kraftig løft på sikt.- Med de problemene man ser med kjernekraftverkene i Japan etter jordskjelvet gir dette et midlertidig tilbakeslag for den globale kjernekraftindustrien. Fokuset på alternative energikilder og andelen fornybar energi i energimiksen vil øke, spesielt i land som Tyskland og USA, sa Levy mandag.