REC ned 16 prosent på åtte dager

Solselskapet REC får Midtøsten-uroen midt i fleisen og faller nok en gang mer enn hovedindeksen. Nedturen siste åtte dager er betydelig.

Konsernsjef Ole Enger i REC - Foto: Finansavisen
Børs

REC opplever onsdag sin tredje dag på rad med fall, og solaksjen har nå hatt motvind i sju av de siste åtte handelsdagene på Oslo Børs.Fallet denne gang er på 2,62 prosent til 18,15 kroner, og siden toppnoteringen den 21. februar i år har aksjen falt over 16 prosent.OSEBX faller 1,09 prosent til 439,40.Nedturen tirsdag kom etter at meglergiganten Morgan Stanley hadde offentliggjort en rapport som antydet at italienske myndigheter vil komme med en uventet streng begrensning på solkraftsubsidier.Solselskapet ble også tynget av nyheten om at Rasmussengruppen har solgt seg ut samt av meldingen fra Renesola om at de vil utvide sin polysilicon-produksjon i 2011.Gordon Johnson i Axiom Capital Management sier til Bloomberg onsdag at han tror det liggende forslaget i Italia, med et tak på 8 gigawatt, trolig vil bli godkjent i sin nåværende form. Dette vil i så fall være svært negativt for det italienske markedet.Johnson mener mange i Italia nå venter "boblelignende" installeringer i 2011, og sier videre at han uansett tror man vil ta livet av det italienske solmarkedet de neste 6-8 månedene med det ventede størrelsestaket på 1 mw for landbruksarealer.Meglerhuset Jefferies anbefaler samtidig investorer å gå ut av italiensk solareksponering og gå inn i aksjer som har eksponering mot USA, skriver TDN Finans.Den 3. februar rykket meglerhuset Agilis Securities ut og halverte sitt kursmål fra REC fra 32 kroner til 15,30 kroner. Samtidig ble anbefalingen endret fra strong buy til sell.Da stod aksjen i 22,05 kroner. Siden det har nedturen vært på nærmere 18 prosent og skulle REC faller ytterligere 15 prosent er Agilis' kursmål allerede oppnådd.

Nyheter
Børs