I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,45 prosent og står dermed i 429,95 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 2,9 milliarder kroner.Japanske Nikkei falt hele 6,18 prosent i morges.Jordskjelvet i Japan, Midtøsten-uro, europeiske gjeldsproblemer og inflasjonspress i Kina ga våryre investorer en skikkelig smekk i forrige uke. I ukens rapport fra Terra Markets skriver analysesjef Stig Myrseth at -Bør man holde fingrene unna børsfatet? Dersom flodbølgen av dårlige nyheter fortsetter, er svaret ja. Vi heller likevel mot at den rådende svakheten er en kjøpsanledning, sier Myrseth. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i april, har gått ned 1,34 prosent og står nå i 112,31 dollar. Børslokomotivet Statoil faller 0,61 prosent.Nordea Markets hever prisanslaget for Brent-olje fra 95 til 107 dollar fatet i 2011. 2012-estimatet høynes med syv dollar fatet til 110 dollar, melder TDN Finans. REC stiger hele 8,19 prosent til 18,09 kroner. Også internasjonalt går solsektoren sterkt, med SolarWorld og Q-Cells i spissen. Analytiker Håkon Levy i Fondsfinans sier til TDN Finans at problemene med kjernekraftindustrien i Japan i kjølvannet av jordskjelvet kan gagne etterspørselen etter solenergi.-Med de problemene man ser med kjernekraftverkene i Japan etter jordskjelvet gir dette et midlertidig tilbakeslag for den globale kjernekraftindustrien. Fokuset på alternative energikilder og andelen fornybar energi i energimiksen vil øke, spesielt i land som Tyskland og USA, sier Levy.First Securities oppgraderer REC fra "kjøp" til "sterk kjøp"Analysesjef hos Agilis Securities, Are Grongstad, forteller at en fersk melding fra Kina kan være noe av årsaken til at REC stiger. Landet meldte i morgentimene mandag at de nå akter å fullføre et utkast til landets energiutviklingsplan innen slutten av mars. DNO International meldte i morges at Petrolia Invest i selskapet til en kurs på 9,03 kroner aksjen.Torsdag i forrige uke meldte selskapet at de har blitt tvunget til å på Tawke-feltet i Kurdistan, men understreket at det ikke lå noen dramatikk i dette.Det også kjent at politiet tar ut siktelse mot DNO og dets representanter for brudd på informasjonsplikten. Bruddene skal ha skjedd i forbindelse med i 2008. Selskapet omtaler siktelsen som grunnløs.-Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs, hevder Investtech. DNO-aksjen stiger 1,32 prosent til 9,22 kroner. Det norske oljeselskap , Gullris, i Norskehavet til Centrica Resources Norge. Selskapet reduserer dermed sin eierandel i lisensen fra 20 til 10 prosent. Det norske oljeselskap faller 1,85 prosent. Lakseoppdrettsselskapet SalMar melder mandag at av aksjene i Bringsvor Laks AS. Sistnevnte driver to konsesjoner utenfor Sandsøya i Ålesundsområdet i Møre og Romsdal. Salmar stiger 5,74 prosent. Veidekke har med Trafikverket om bygging av infrastruktur i Stockholm. Avtalen har en verdi på 155 millioner svenske kroner. Aksjen klatrer 1,04 prosent. Ignis' datterselskap Fira Photonics i Korea har for levering av splittere til Nexans Korea. Ignis mottok flere ordre fra Nexans Korea i 2010, og mener denne avtalen gir en god mulighet til å videreutvikle forretningen, spesielt i Asia. Ignis stiger 3,13 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og