- Så langt kan Oslo Børs falle

Oslo Børs raser tirsdag men analysesjef Thomas Nygaard hopper ikke i stolen av den grunn. - Vi har fortsatt kjøpsanbefaling på Oslo Børs. Korreksjoner som dette er ikke uvanlig, sier han til HegnarOnline.

Analysesjef Thomas Nygård i Christiania Securities - Foto: Iván Kverme
Børs
Oslo Børs faller tirsdag kraftig på den usikre situasjonen i Japan og etter at Asia-børsene falt kraftig natt til tirsdag.Rundt tre timer før børsen her hjemme stenger er OSEBX ned 3,09 prosent til 414,89.Se graf for utviklingen ved hovedindeksen i bunn av denne artikkelenAnalysesjef Thomas Nygaard i Christiania Securities mener dagens reaksjon på børsen er relativt normal, til tross for sin noe dramatiske innpakning.- Vi har fortsatt kjøpsanbefaling på Oslo Børs. Markedet har korrigert ned, men det ser foreløpig ut som en normal korreksjon i et bullmarked. Teknisk sett tester indeksen støtte rundt 416 poeng. Dette bør kunne gi en reaksjon opp. En eventuell etablering under 416 er et kortsiktig salgssignal. Neste støtte finner vi da ved 400-396 poeng. Her finner vi sterk langsiktig støtte fra en viktig topp som ble dannet våren 2010 og som ble testet som støtte i slutten av desember, sier Nygaard til HegnarOnline.Han mener fortsatt at videre oppgang er det mest sannsynlige for Oslo Børs på sikt, og karakteriserer videre korreksjonen man nå ser som normal.- Etter den sterke oppgangen vi har hatt siden i fjor sommer (fra ca. 320 til 450, dvs mer enn 40 prosent) så er denne reaksjonen tilbake ganske normal, ja. Vi ser dette foreløpig som en kjøpsmulighet. Det er som sagt støtte her ved 416, og så lenge vil holder oss over sterk støtte ved 400-396 poeng så mener vi det er klart mest sannsynlig med videre oppgang på sikt, sier analysesjefen.Nygaard mener det blir feil å se på det som nå skjer på børsen som utenom det vanlige.- Når det gjelder business as usual, så er jo sånne korreksjoner som vi ser nå ikke uvanlig på børsen. Så selv om det er dramatiske nyheter som er årsaken til disse svingningene, så er også denne korreksjonen som vi er inne i nå på børsen business as usual, avslutter Nygaard.