Slik reagerer Wall Street på dagens tall

Investorene på Wall Street tolker dagens makrotall. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

En trader på NYSE - Foto: Scanpix
Børs

Det har vært en rolig start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,05 prosent og står i 2.738,73 poeng, mens Dow Jones står i 12.057,04 poeng etter en nedgang på 0,01 prosent.Utviklingen kan du følge her.Sysselsettingstallene fra lønningssentralen ADP var sterkere enn ventet, med en positiv vekst på 217.000 personer. Det var på forhånd ventet en vekst på 180.000 personer i februar. ADP-tallene for januar ble revidert fra 187.000 til 189.000 personer.I privat sektor var veksten på 217.000 i februar."Dagens viktigste nøkkeltall er den amerikanske sysselsettingsrapporten fra ADP i februar. Denne kan gi en indikasjon på veksten i privat sysselsetting i de offisielle sysselsettingstallene (non-farm payrolls) som publiseres på fredag, selv om det skal sies at sammenhengen mellom de to indeksene ikke har vært god de siste månedene," skrev Handelsbanken Capital Markets i dagens morgenrapport.ADP Sysselsettingstallene fra lønningssentralen ADP viser beregnet endring i antall sysselsatte personer i løpet av sist måned, utenom landbruk industri og regjering. ADP leverer lønn tjenester til mange selskaper i USA.Selskapet bruker innsamlede data fra 400.000 kunder å avlede den samlede sysselsettingen beregninger.Her finner du nyheter fra ADP.Tidligee i dag offentliggjorde Mortgage Bankers Association, den amerikanske foreningen for boliglånsselskaper, at antallet boliglånssøknader blant medlemsbedriftene falt 6,5 prosent på ukebasis i uken som endte 25. februar.Det dreier seg om sesongjusterte tall.

Nyheter
Børs