Statoil og RCCL trekker opp Oslo Børs

Det er god stemning på Oslo Børs. Olje og cruise leder an.

Oslo Børs sommeren 2010. Foto: Finansavisen.
Børs

Oslo Børs stiger i likhet med sine europeiske kolleger. Klokken 12:48 er hovedindeksen opp én prosent til 446,65. Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 2,6 milliarder kroner.Usikkerheten i Midtøsten fortsetter å holde oljeprisen på et historisk sett høyt nivå. Brent-olje med levering i april er ned 0,8 prosent til 115,42 dollar per fat.- Utviklingen gir håp om at den globale økonomiske opphentingen er sterk nok til å tåle uventede hendelser som kan komme som følge av urolighetene i Midtøsten, sier Zahid Mahmood, som er megler i Capital Spreads til Reuters.Fallet i oljeprisen kommer blant annet etter rykter om at Libyas leder Gaddafi skal ha godkjent en skisse til en fredsplass presentert av Venezuelas president Chavez.Statoil stiger 2,2 prosent til 150,90 kroner.RCCL har falt kraftig så langt i år (14 prosent), men løftes 3,1 prosent til 237,70 kroner i dag. Aksjen er på andre plass på omsetningsoversikten (233 millioner kroner), bare slått av Statoil. Analytiker Kristian Tunaal i DnB NOR Markets mener ifølge Reuters det er på høy tid at aksjen stiger.- Oljepris og valutakurs forklarer kanskje et fall på 20 kroner per aksje de siste ukene, og denne har falt 46 kroner, noe som etter alle solemerker er alt for mye, sa analytikeren under en webcast fra DnB NOR torsdag.REC stiger 2,4 prosent til 19,10 kroner etter at italienske styresmakter har vedtatt å fjerner et foreslått tak på 8 GW installert kapasitet for subsidier.Småaksjer preger toppen av vinner- og taperlisten. Vi merker oss at Norske Skog stiger hele 7,6 prosent til 19,80 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs