De siste ukene har en rekke negative nyheter sørget for en trykket stemning i aksjemarkedet.Katastrofen i Japan sørget i dag for at Nikkei 225 stupte over 10 prosent. Ikke uventet peker pilen ned på Oslo Børs.I skrivende stund står hovedindeksen i 420,05 poeng, ned 1,88 prosent.
- OSEBX har nettopp brutt den stigende sekundærtrenden fra i høst, et signal om at det norske markedet står foran svakere utvikling den nærmeste tiden. Samtidig svekkes momentumet, sier Windstad til HegnarOnline.-I et lengre perspektiv er indeksen i en stigende trend fra høsten 2008. Bunnen av denne er i dag ca. 410. Det er klassisk horisontal støtte på 400, sier Windstad.-Slik vi vurderer det, er det sterk støtte i området 400-410 og kjøp ned mot det nivå bør kunne antas å gi god risk/reward. Det virker sannsynlig at indeksen i løpet av kort tid tester disse nivåene, sier analytikeren.-Så lenge fallet skjer innenfor den stigende trenden, anser vi det for å være en god kjøpsmulighet. Et eventuelt brudd av 400-nivået vil være et signal om at sentimentet snur negativt i et lengre perspektiv, avslutter Windstad.