Svakeste dollar mot sveitserfranc noen sinne

Den fortsatte uroen i Midtøsten og Nord-Afrika gir en strøm til sikre valutaer. Dollaren stuper til nye bunnrekorder.

Børs

Uroen i Libya og den spente situasjonen generelt i Midtøsten og Nord-Afrika gir en strøm av penger til sikre valutaer.Dollaren svekker seg nå til det laveste mot sveitserfranc noen sinne, til tross for den fikk støtte av en sterkere sysselsettingsvekst i privat sektor i USA i februar enn ventet.Tallene sees som en viktig indikator for den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fredag. Her er det ventet en sysselsettingsvekst i privat sektor på 200.000.- Markedet har de seneste dagene gått inn i New York-handelen med et ønske om å være optimistisk, der traderne er klare for å by opp dollaren basert på gode amerikanske nøkkeltall, som ADP-tallene. Men disse overskriftene fra Libya berettiger ikke den optimismen, sier G10-strateg Steven Englander i Citigroup til Wall Street journal.Forholdet dollar/sveitserfranc er nå 0,9258 opp fra 0,9240 tidligere torsdag og 0,9231 natt til torsdag.

Nyheter
Børs