Altimo vil terminere aksjonæravtalen

Altimo ønsker å terminiere aksjonæravtalen med VimpelCom for Telenor.

Telenor. Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIX .
Børs

Telenor led et sviende nederlag da selskapet for en måned siden ikke klarte å stanse VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom. Nå ønsker Altimo å terminere aksjonæravtalen for VimpelCom med Telenor, opplyses det i en melding, ifølge TDN Finans.Årsaken er ifølge meldingen at Altimo ønsker å sikre like rettigheter for alle minoritetsaksjonærene, "og unngå flere destabiliserende konflikter med hovedaksjonærene".Tre aksjonærer har i dag omtrent samme eierandel i VimpelCom. Dette fører til at Altimo mener dagens aksjonæravtale ikke lenger er passende. De ønsker nå å utløse avtalen gjennom å selge preferanseaksje slik at det reduserer sin stemmebeholdning til under 25 prosent.Les hele meldingen her.

Nyheter
Børs