Børsgigant straffes på Oslo Børs

Flere finansinstitusjoner legger frem skuffende tall. Det bidrar til kursfall på Oslo Børs. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Foto: AP
Børs

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,16 prosent og står dermed i 442,95 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,7 milliarder kroner.Giganter som Statoil og Yara stiger henholdsvis 0,60 prosent og 0,34 prosent mens Norsk Hydro faller 1,04 prosent.Veien videre Tirsdag sa Stig Myrseth, analysesjef i Terra Markets, til HegnarOnline at han ikke lar seg skremme av kortsiktig turbulens. Han tror 2011 vil ende med en solid opptur, selv om de neste ukene og månedene kan bli vanskelige.-I 2011 er det mer å hente i aksjemarkedet, men historisk sett har sommeren og høsten vært farefulle måneder. Vi går nå inn i en svakere sesong. Magefølelsen min sier at markedet vil gå sidelengs. Den neste store bevegelsen er sannsynligvis oppover. Ved utgangen av 2011 tror jeg hovedindeksen står i 500 poeng, sier Myrseth.Analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen fra Nordea er dagens gjest i økonominyhetene med Trygve Hegnar.Olje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i juni, har gått opp 0,15 prosent og står nå i 124,33 dollar. Tim Geithner, USAs finansminister, uttalte tirsdag at vedvarende høye oljepriser skaper motvind for USAs økonomiske vekst, men at dagens prisnivå ikke setter gjeninnhentingen på spill. Strømavbrudd i Texas førte til at mange raffinerier ble satt ut av drift tirsdag. Dette ga ytterligere oppgang i prisene på bensinkontrakter.Samtidig har USA lettet på sanksjonene mot Libya, og åpner opp for at opprørerne i landet skal kunne selge olje, melder nyhetsbyrået Associated Press onsdag. Tiltaket skal sette opposisjonen i Libya i stand til å benytte inntekter fra oljesalg til å kjøpe våpen og andre forsyninger.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 4,9 millioner fat i forrige uke til 361 millioner fat. Samtidig falt bensinlagrene med 2,1 millioner fat til 210,6 millioner fat mens lagrene for destilater var opp 1,5 millioner fat. Utnyttelsesgraden av raffineriene i prosent steg 1 prosentpoeng til 82. I ettermiddag kommer tallene fra det amerikanske energidepartementet DOE.DnB NOR DnB NOR står frem som en av onsdagens skuffelser på Oslo Børs med et kursfall på 2,21 prosent. Nedturen kommer blant annet etter skuffende kvartalstall fra finansinstitusjonene Barclays og Credit Suisse. Handelsbaken faller til sammenligning rundt fire prosent på den svenske børsen.- Det er nok Handelsbanken som er den utløsende faktoren og størrelsen på fallet er nok også relatert til at DnB NOR har gått ganske bra i forkant, sier Nils Christian Øyen, analytiker i Argo Securities, til Reuters.REC REC faller 1,72 prosent til 17,14 kroner onsdag og nedturen kommer blant annet etter at den kinesiske solgiganten LDK Solar sendte ut en skuffende guiding for Q1-2011. Selskapet forventer inntekter i første kvartal 2011 på 745-755 millioner dollar, mens analytikerstanden ifølge Thomson Financial ventet at inntektene ville bli 820 millioner dollar i kvartalet. Guidingen for helåret opprettholdes.Samtidig rykker Handelsbanken Capital Markets ut og kaller det et mysterium at REC ikke stiger på børsen. De ser aksjen i 29 kroner og anbefaler kjøp i forkant av RECs tall 4. mai.-RECs sektorkolleger har steget solid de siste månedene, og vi greier ikke å se hvorfor REC skulle være svakere. Dette er en klar kjøps-mulighet, skriver analytiker Anita Huun.Transeuro Energy Blant de aksjene som stiger mest akkurat nå finner man Oslo Axess-aktøren Transeuro Energy, som er opp 11,54 prosent på nyheten om at de har sikret seg resten av Beaver River-feltet fra Questerre.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs