Derfor tryner krakk-aksjen på Oslo Børs

Sevan Marine får solid juling på Oslo Børs mandag. Chr. Frederik H. Lunde i Carnegie sier til HegnarOnline at han tror selskapet snart må skaffe seg friske midler og venter videre fall for aksjen, som har krakket siste måneden.

Børs

Sevan Marine faller nærmere 13 prosent til ny all time low på Oslo Børs mandag. Fallet kom etter at selskapet sendte ut en børsmelding i morgentimene, om at nedsalget av Sevan Drilling blir droppet.Analytiker Chr. Frederik H. Lunde i Carnegie sier til HegnarOnline at fallet kommer fordi Sevan nå faktisk sitter på mindre penger enn hva man trodde før Sevan Drilling-IPOen ble lansert.- Aksjen får juling i dag fordi Drilling-IPOen synliggjorde verdier lavere enn hva Sevan har bokført dem til og lavere enn optimistene hadde håpet på. Videre har Sevan Marine per dags dato ikke klart å selge aksjer i annenhåndsmarkedet, hvilket innebærer at de har ca 200 millioner dollar mindre i cash enn de hadde håpet på da de launchet Drilling IPO, sier Lunde.Han mener det åpenbare spørsmålet nå er om Sevan Marine er fullfinansiert, noe han stiller seg sterkt tvilende til. Dermed er faren for at Sevan må gå til markedet for å få påfyll av egenkapital overhengende.Lunde vil ikke karakterisere det som direkte overraskende at nedsalget av Sevan Drilling nå ikke blir noe av, men sier at Sevan neppe hadde regnet med at dette ikke vill gå.Analytikeren opererer med et kursmål på Sevan Marine på 4 kroner og en underperform-anbefaling. Han tror aksjen kan ha solid nedside fremover grunnet overhengende emisjonsfare.Sevan omsettes mandag til 4,48 kroner. Aksjen er ned 23,16 prosent i løpet av den siste måneden.

Nyheter
Børs