- Det blir som å ta bort punsjbollen

Optimistene er i flertall på Europa-børsene fredag formiddag. LNG-rallyet fortsetter i Oslo.

En megler i Paris - Foto: AP
Børs

Europeiske børser stiger fredag formiddag. Gårsdagens renteøkning fra den europeiske sentralbanken (ECB) - den første på nesten tre år - gir ifølge Reuters næring til investorenes tro på eurosonens økonomiske helsetilstand.Tyske DAX er opp over 0,5 prosent, mens franske CAC 40 og britiske FTSE 100 begge legger på seg rundt 0,8 prosent.Oppgangen - som i Asia tidligere i dag - kommer også på lettelse etter at gårsdagens etterskjelv i Japan ikke har gjort store skader. Børsene reagerer brått ned da de første meldingene tikket inn, men hentet seg inn igjen.- Grepet ECB har gjort er på en måte å ta bort punsjbollen, som er en god ting på dette tidspunkt. Budskapet er at økonomien i eurosonen samlet sett er i bedring, sier en Paris-basert trader til nyhetsbyrået.LNG-rally på Oslo BørsI Oslo er nå hovedindeksen opp 0,45 prosent til 452,60.Storebrand er blant aksjene som viser vei, med en oppgang på nærmere tre prosent til 51,90 kroner. Schibsted legger på seg 2,5 prosent til 164,30 kroner, mens Yara klatrer 1,4 prosent til 291,30 kroner foran dagens kornrapport fra USA.LNG-rallyet fortsetter for John Fredriksen, og Golar LNG Energy markerer seg med en oppgang på 4,3 prosent til 26,70 kroner. Golar LNG er opp 3,6 prosent til 158,50 kroner.

Nyheter
Børs