Dette kan forårsake hjerteinfarkt

Sjansen for å få hjerteinfarkt stiger i takt med antall timer du tilbringer på jobb hver dag.

Foto: Scanpix
Børs

Det er ingen hemmelighet at arbeidsmiljø, stress og arbeidsmengde kan påvirke helsetilstanden. Nå viser ny undersøkelse at lange arbeidsdager i større grad kan forårsake hjerteinfarkt.- Vi har vist at det å jobbe lange dager kan relateres til en betydelig økning i risikoen for hjertesykdom, sier professor Mika Kivimäki til DailyMail.Han står bak undersøkelsen som har fulgt 7.000 sivile tjenestemenn, over en periode på 11 år, og som har sett nærmere på antall arbeidstimer per døgn og helsetilstanden deretter.Konklusjonen ble at dersom du jobber 11-timers arbeidsdager eller mer øker du risikoen for å få hjerteinfarkt med 67 prosent, sammenlignet med en som jobber en vanlig arbeidsdag fra ni til fire.

Nyheter
Næringsliv