Dette vil påvirke Oslo Børs mandag

Oljeprisen stiger mot 120 dollar fatet. Her er faktorene som spiller inn før børsåpning.

Foto: Finansavisen/Magnus Rørvik Skjølberg
Børs

Oslo Børs fredag Oslo Børs steg markant fredag . Hovedindeksen steg 1,35 prosent til 451,41 poeng. Det ble omsatt aksjer for 7,7 milliarder kroner, hvilket er over snittomsetningen. Børsen fikk drahjelp av amerikanske nøkkeltall. Tall fra USA viste at sysselsettingen utenfor jordbrukssektoren økte med 216.000 i mars. Ledighetsraten var på 8,8 prosent. Det var ventet at sysselsettingen utenfor jordbrukssektoren skulle stige med 190.000.Wall Street Wall Street steg også som følge av arbeidsmarkedstallene. Dow Jones steg med 0,46 prosent til 12.376,72 poeng, mens Nasdaq-indeksen gikk opp med 0,31 prosent til 2.789,60. En av børsvinnerne fredag var Coca-Cola, der aksjekursen steg med 1,4 prosent.I løpet av uken som gikk steg Dow Jones 1,3 prosent, Nasdaq med 1,7 prosent og S&P 500 med 1,4 prosent.Slik gikk det med de norske aksjeneOppgang i Asia mandag Det er en positiv morgen på flere av de største Asia-børsene, selv om markedene har falt tilbake i forhold til dagens høyeste noteringer. Kort tid før stengetid i Japan er Nikkei-indeksen opp 0,3 prosent. Sør-koreanske Kospi er ned 0,5 prosent.Hang Seng i Hong Kong stiger 1,1 prosent.Følg Asia-børsene herSer flat åpning i Oslo Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag.- S&P500 falt 0,4 prosent etter at Europa stengte fredag. De amerikanske jobbtallene på fredag, kom inn over forventningene. Dette er nok et tegn på at økonomien begynner å bli selvdrevet. Oljeprisen nærmer seg nå 120 dollar per fat. Det slippes ingen viktige makrotall fra USA i dag, men fredagens positive jobbtall bør prege markedet også i dagens handel, heter det.Oljeprisen mot 120 dollar Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, er nå 118,95 dollar fatet, opp 0,2 prosent. Da børsen stengte fredag var prisen 117,93 dollar. Amerikansk WTI-olje er opp 0,3 prosent til 108,25 dollar fatet. Prisen er på det høyeste nivået på to og et halvt år.Dette skjer i dag:

  • Kina: PMI tjenester marsKina: PMI tjenester mars
  • ØMU: Investortillitsindeksen (Sentix) april 10:30ØMU: Investortillitsindeksen (Sentix) april 10:30
  • ØMU: PPI februar 11:00ØMU: PPI februar 11:00
  • Maritime Industrial Services Co Ltd. Inc: GeneralforsamlingMaritime Industrial Services Co Ltd. Inc: Generalforsamling
  • Miniseminar om laks i regi av Eksportutvalget for fisk (EFF) 09:45-12:00Miniseminar om laks i regi av Eksportutvalget for fisk (EFF) 09:45-12:00

Nyheter
Børs