Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs.

Foto: Finansavisen/Magnus Rørvik Skjølberg
Børs

Oslo Børs tirsdag Oslo Børs steg markan t på en stille tirsdag. Hovedindeksen endte opp 1,2 prosent til 433,32, mens omsetningen var på svært beskjedne 3,8 milliarder kroner, omtrent det halve av omsetningen en vanlig dag. Onsdag blir det trolig enda roligere. Blant vinnerne fant vi aksjer som Transeuro Energy og Sevan Marine.Wall Street opp Oppmuntrende tall fra helsesektoren og byggematerialselskaper var med på å løfte stemningen på Wall Street tirsdag . Dow Jones steg 0,53 prosent til 12.266,75, mens Standard & Poor's 500-indeks klatret 0,57 prosent til 1.312,62 Nasdaq-indeksen endte på 2.744,97 poeng og hadde dermed en oppgang på 0,35 prosent ved stengetidSlik gikk det med de norske aksjeneBjellesauene la frem tall etter børsslutt IBM la etter børsslutt i USA tirsdag frem et resultat før engangsposter fra videreført virksomhet på 2,31 dollar pr aksje i første kvartal 2011. Ifølge Thomson Financial var det ventet et resultat på 2,30 dollar. Fasit for samme periode i fjor var på 1,97 dollar. IBM falt 1,9 prosent i etterhandelen.Sektorkollega Intel leverte et resultat på 0,56 dollar i Q1 mot ventet 0,46 dollar. Fasit for samme periode i fjor var på 0,43 dollar.Les mer herRally i Asia onsdag Det er meget god stemning ved børsene i Asia-regionen onsdag, drevet av kraftig oppgang ved markedene i Japan. Solide boligtall fra USA tirsdag og god guiding fra blant annet selskapet Johnson & Johnson er med på å løfte sentimentet blant asiatiske investorerNikkei-indeksen endte opp 1,8 prosent.Venter oppgang i Oslo NetFonds Bank tror hovedindeksen på Oslo Børs åpner opp 0,85 prosent i dag, til 437- S&P500 steg 0,6 prosent etter at Europa stengte tirsdag. Det har vært et aldri så lite påskerally i Asia i natt, dermed ligger det an til en hyggelig åpning på Europabørsene i dag. Optimismen skyldes sterke Intel-tall. Oslo Børs stenger tidlig i dag og åpner ikke før neste tirsdag. Dagens viktigste hendelse, slik vi ser det, er Existing Home Sales-tallene fra USA klokken 16.00, skriver meglerhuset.Oljeprisen i 122 dollar Oljeprisen stiger onsdag morgen, og er nå langt høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ettermiddag.Brent for levering i juni omsettes nå til 121,95 dollar, opp 0,51 prosent, mens WTI-oljen er opp 0,67 prosent til 109,01 dollar. Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 120 dollar fatet.Prisoppgangen skyldes ifølge Marketwatch blant annet en svakere dollar og bekymring for at uro i kjølvannet av helgens presidentvalg i Nigeria skal føre til forstyrrelser i oljeproduksjonen.Dette skjer i dag:

  • Fairstar Heavy Transport: Resultater per 1. kvartal 2011Fairstar Heavy Transport: Resultater per 1. kvartal 2011
  • Japan: Handelsbalanse mars
  • Spania: Handelsbalanse februarSpania: Handelsbalanse februar
  • USA: Nye boliglånssøknader (MBA) uketall kl 13:00USA: Nye boliglånssøknader (MBA) uketall kl 13:00
  • USA: Bruktboligsalg mars kl 16:00USA: Bruktboligsalg mars kl 16:00
  • Sverige: Rentebeskjed fra Riksbanken kl 09:30Sverige: Rentebeskjed fra Riksbanken kl 09:30
  • Storbritannia: Referat fra seneste rentemøte i Bank of England kl 10:30Storbritannia: Referat fra seneste rentemøte i Bank of England kl 10:30
  • Oslo Børs stenger kl 13:00 på grunn av påskehøytidenOslo Børs stenger kl 13:00 på grunn av påskehøytiden

Nyheter
Børs