DnB NOR frykter for mye på en gang

Hvordan skal Norge tilpasse seg de nye kapitalkravene fra EU? DnB NOR-sjef Rune Bjerke kommer med advarsel.

Rune Bjerke. Foto: Finansavisen
Børs

På dagens fagseminar i Finanstilsynet uttrykte DnB NOR-sjef Rune Bjerke ifølge Reuters onsdag bekymring for at for mange tiltak settes i verk samtidig når Norge skal tilpasse seg de nye kapitalkravene fra EU.- Jeg er redd for at det kommer for mange nye tiltak og grep på samme tid, som man ikke helt klarer å skue konsekvensene av, sa han.Bjerke vil ifølge nyhetsbyrået ha en helhetlig internasjonal tilnærming, for å unngå og skape nasjonale særregler som kan virke konkurransehemmende.- Det har vært tatt til orde for en raskere innfasing i Norge, men da blir det en ukoordinert tilnærming, og vi står i fare for å innføre tiltak i Norge som ikke blir innført på et senere tidspunkt ute i Europa, sier Bjerke ifølge Reuters.

Nyheter
Børs