DNO-aksjonærer tapte i retten

Politiet brøt taushetsplikten, men det var ikke tilstrekkelig nærhet i sammenhengen mellom BT-oppslag og kursfall. Nå blir det anke til Høyesterett.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Børs

Politiet brøt taushetsplikten ved å bekrefte at finansmannen Berge Gerdt Larsen var under etterforskning, slår Borgarting lagmannsrett fast.Samtidig konkluderer retten med at de over 240 aksjonærene som sammen med Gerdt Larsen har gått til gruppesøksmål mot staten etter at oljeselskapet DNOs aksjekurs falt over 10 prosent, ikke når fram.Det var i februar 2006 at Bergens Tidende brakte nyheten om at styreleder Berge Gerdt Larsen i DNO var under etterforskning for skattesvik og økonomisk utroskap. Oslo tingrett konkluderte i 2009 med at kursfallet den påfølgende handelsdagen også kunne skyldes usikkerhet rundt DNO-kontrakter i Irak og bråket rundt Muhammed-tegningene.Også lagmannsretten slår fast at det ikke foreligger tilstrekkelig nærhet i årsakssammenhengen mellom avisoppslaget og kursfallet.Dommen blir anket til Høyesterett, opplyser Berge Gerdt Larsens advokat Dag Steinfeld i en pressemelding. (©NTB)

Nyheter
Børs