Fire faktorer som truer oppgangen

Eksperter trekker frem fire faktorer som kan skape store problemer i aksjemarkedet.

Illustrasjonsfoto AP Photo/Richard Drew
Børs

Ved inngangen til 2011 var det mange som så lyst på børsutviklingen. I løpet av de siste ukene og månedene har den ene dårlige nyheten erstattet den andre.Les også: Går det mot økonomisk krise i USA? Eksperter CNN har vært i kontakt med trekker frem den eskalerende politiske uroen i Midtøsten og Nord-Afrika, og innvirkning det har på oljeprisen, som den største trusselen i markedet.Uroen har allerede ført til en økning i oljeprisen på rundt 20 prosent.Som vi skrev tidligere i dag tilhører Peter Warren optimistene. Etter å ha sett nærmere tall helt tilbake til 1927 konkluderer han med at 2011 blir en opptur på børsen. Les artikkelen her.Fire faktorer som truer børsoppgangen•Uro i araberverden, hvilket kan bidra til enda høyere oljepris•Europeisk gjeldskrise•Muligheten for resesjon i Japan•Rentehevinger i Kina kan bidra til å senke den globale veksttakten

Nyheter
Børs