Makroøkonom: - Dagens aller viktigste nyhet

Makroøkonom Shakeb Syed i Handelsbanken har tatt en titt på dages agenda og forteller deg hva du først og fremst må se opp for.

Shakeb Syed - Foto: Scanpix
Børs

Makroøkonom Shakeb Syed i Handelsbanken mener ferske BNP-tall fra Storbritannia er det man først og fremst må se opp for onsdag.Rentebeskjeden fra FED og den påfølgende talen fra Ben Bernanke er også verdt å få med seg, mener Syed.- Dagens viktigste makrotall blir britisk foreløpige BNP for 1. kvartal. 4. kvartal-BNP falt med 0,5 prosent, mye grunnet snøstorm og unormalt hardt vintervær. Markedet venter dette å bli reversert i 1. kvartal. Vi får også eurosonens industriordre for februar og amerikanske varige industriordre for mars. Videre fra USA får vi oljelagertall for sist uke, i tillegg til at Fed skal annonsere sin renteavgjørelse kl.18.30, som for første gang blir etterfulgt av en pressekonferanse holdt av Bernanke. Både vi og markedet venter uendret rente fra Fed og at de kvantitative lettelsene (QE2) siktes å fortsettes til juni i år. Samtidig tror vi Bernanke vil gjenta den nå velkjente frasen om at renten vil holdes expectionally low for an extended periode, skriver Syed onsdag.

Nyheter
Børs