Meglerhus med tre ferske aksjetips

Danske Bank, Handelsbanken Capital Markets og Deep Knowledge råder deg til å laste opp med to aksjer mens en kjøps-anbefaling vrakes.

Ivrige råvaretradere (Illustrasjonsbilde) - Foto: AP
Børs

Handelsbanken Capital Markets melder fredag at de beholder sin accumulate-anbefaling på Yara International. Kursmålet er satt til 350 kroner.Meglerhuset skriver i en oppdatering at maisavlingene i USA er omlag 15 prosent lavere enn på samme tid i fjor, og at dette er gode nyheter for Yara all den tid det kreves mye nitrogengjødsel i dyrkingen av mais.Yara stiger fredag 1,86 prosent til 285,40 kroner. Handelsbanken ser dermed en oppside for aksjen på over 22 prosent.Danske Bank har samtidig nedjustert sin anbefaling på Tomra Systems fra akkumuler til hold. Kursmålet tas imidlertid opp fra 42 kroner til 45 kroner.Meglerhuset tror ifølge Stocklink iMarkedet at både Florida og Storbritannia nå vurderer å innføre panteordninger, noe som i tilfelle kan åpne opp for to potensielt store markeder for panteselskapet.- Likevel, vi merker oss at slike prosesser ofte blir terminert til tross for den positive miljøeffekten, skriver meglerhuset i en aksjerapport.Tomra faller fredag 0,44 prosent til 45 kroner.Analytikere hos Deep Knowledge her hevet Acta Holding fra hold til buy og her opereres det med et kursmål på 4,67 kroner.- Det ser ut som "porteføljekonto" gir resultater og at Acta Markets viser mer soliditet i selskapet. Selskapet ligger i en stigende trend og er positiv på innsidehandler, skriver Deep Knowledge i en oppdatering.Acta er fredag opp 0,31 prosent til 3,23 kroner. Oppsiden her kan dermed være på rundt 45 prosent.

Nyheter
Børs