Navamedic stiger på melding

Navamedic forbereder lansering av generiske legemidler. Aksjen stiger.

Selskapet Navamedic sin logo - Foto: Selskapets nettside
Børs

Navamedic ASA meldte onsdag kveld at selskapet har levert sin tiende søknad om registrering av generiske legemidler. Selskapet regner med å ha sitt første generiske produkt på markedet i løpet av åtte måneder.- Antallet søknader om markedsføringstillatelse viser at Navamedic er i rute med å bygge opp en attraktiv forretningsvirksomhet basert på generika. Vi har søkt om registrering i de nordiske landene, Belgia og Nederland. De tilgjengelige markedene for de ti legemiddelkandidatene vi til nå har søkt registrering for har en samlet verdi på om lag 700 millioner kroner, sier Navamedics administrerende direktør Olof Milveden i en meldingMarkedet for generiske legemidler er i sterk vekst, ettersom helsemyndighetene i hele Europa stimulerer generisk substitusjon når patentene for originalpreparater utløper. Statens legemiddelverk anslår den årlige besparelsen for samfunnet ved å velge generiske alternativer nå utgjør to milliarder kroner per år bare i Norge.Navamedic-aksjen stiger 2,1 prosent til 7,15 kroner.

Nyheter
Børs