- Så lenge dette skjer vil aksjer gå bra

Europa-børsene steg til høyeste på åtte uker torsdag. Forvalter kommenterer.

En megler i Paris - Foto: AP
Børs

Europeiske børser, målt ved FTSEurofirst 300-indeksen, steg torsdag 0,3 prosent til 1.152,97 - den høyeste sluttnoteringen på åtte uker.Markedene steg fra start i dag etter signalene fra Federal Reserve i går om at QE2 vil fortsette som planlagt ut 2. kvartal. Den amerikanske sentralbanken vil fullføre kjøpet av obligasjoner for 600 milliarder dollar i juni.- Europeiske markeder ser ut til å føle seg ganske robuste. Mitt syn er at aksjer vil gjøre det bra så lenge Bernanke (Ben, USAs sentralbanksjef) fortsetter å trykke penger - og dollaren fortsetter å svekkes, sier hedgefondforvalter Lex van Dam i Hampstead Capital til Reuters.Blant enkeltmarkedene steg tyske DAX 0,8 prosent, takket være blant andre Deutsche Bank, som steg 4,75 prosent etter å ha lagt frem tall for 1. kvartal over forventningene.Franske CAC 40 steg 0,9 prosent, mens britiske FTSE 100 endte omtrent uendret på siste handelsdag før langhelgen på fire dager i forbindelse med prinsebryllupet.

Nyheter
Børs