Sevan straffes på Oslo Børs

Cermaq er den store stjernen på Oslo Børs etter knalltall, mens Sevan Marine straffes etter nye skuffelser. Seadrill tynger også.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX
Børs

Etter en frisk start har stemningen dalt på Oslo Børs utover dagen. Siste notering for hovedindeksen er 443,93, etter en oppgang på beskjedne 0,12 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,19 milliarder kroner.Dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarOnline TV er toppsjef Øyvind Isaksen i Q-Free. Han vil blant annet kommentere tallene som selskapet la frem i dag. Sendingen starter som vanlig klokken 16.05.Ingen overraskelser fra Fed Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang på Wall Street i går, og i Asia tidligere i dag .Federal Reserve kom ikke med noen overraskelser på gårsdagens rentemøte. Styringsrenten ble holdt uendret på 0-0,25 prosent. Samtidig ga Ben Bernanke beskjed om at QE2 vil fortsette som planlagt ut 2. kvartal.Sentralbanken vil fullføre kjøpet av obligasjoner for 600 milliarder dollar i juni.Det kom ingen signaler om at QE2 vil bli forlenget eller supplert med en ny QE.- Det ser ut som om vi får QE light. Markedene vil bli beroliget, selv om punsjbollen blir erstattet av en mindre punsjbolle. Men med forventninger om svakere BNP-tall fra USA i dag, vil vi fortsatt ha en viss nervøsitet, sier direktør Justin Urquhart Stewart hos Seven Investment Management til Reuters.Artikkelen fortsetter under bildet.Brent-oljen rundt 125 dollar Signalene om at den amerikanske sentralbanken ikke stresser med å stramme inn pengepolitikken preger også oljemarkedet. Brent juni-olje holder seg rundt 125 dollar fatet, og er ned forsiktige 16 cent i dagens handel til 124,97 dollar fatet.WTI-oljen er også ned 16 cent til 112,60 dollar fatet.Det gir også støtte til oljeprisen at gårsdagens DOE-tall viste et fall i bensinlagre på det dobbelte av konsensus.- Den viktigste faktoren er at den amerikanske pengepolitikken vil være imøtekommende i ganske lang tid. For oljemarkedet spesielt, er nedgangen i amerikanske bensinlagre positivt for prisene, sier råvareøkonom Ben Westmore i National Australia Bank til Reuters.På Oslo Børs stiger Statoil 0,8 prosent til 152,60 kroner.Cermaq opp på knalltall Blant tungvekterne er det imidlertid Cermaq som stjeler overskriftene. Aksjen belønnes med en oppgang på 6,4 prosent til 108 kroner etter knalltallene som ble lagt frem i morges.Resultatene kom egentlig inn under forventning, men analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets sier til HegnarOnline at Cermaq hadde en del IFRS-avskrivninger som påvirket det totale resultatet negativt.- Så det mest fornuftige å se på er driftsresultatet. Her var det en solid økning fra 122 millioner kroner i 1. kvartal 2010 til 403,2 millioner kroner i 2011. Alle divisjoner innenfor Cermaq leverte bedre enn ventet på drift, sier han.Artikkelen fortsetter under bildet. I en fersk oppdatering torsdag skriver Hatlebrekke at Cermaq kom inn godt over forventningene i 1. kvartal.- Vi ser at oppdrettsvirksomheten i Chile og Norge leverte noe bedre margin enn ventet, og at fôrvirksomheten i Chile var veldig sterk i kvartalet. (...) Cermaq hadde også en veldig god cashflow, ca. 250 millioner bedre enn vi i DnB NOR Markets hadde ventet, fortsetter han.Alt om dagens kvartalsrapporter herSevan Marine straffes Ellers er det få aksjer som markerer seg nevneverdig positivt blant de mest omsatte. Aker Solutions og Marine Harvest avanserer hhv. 1,7 prosent til 124,40 kroner og 1,24 prosent til 6,94 kroner.På den negative siden merker vi oss at Seadrill trekker ned 2,8 prosent til 184,90 kroner.Sevan Marine faller 3,1 prosent til 3,87 kroner. Selskapet meldte i morges at det ikke vil selge noen av sine aksjer i Sevan Drilling nå . Samtidig vil det utstede 240,63 millioner aksjer til kurs åtte kroner.Skagen Fondene har tatt over fem prosent av aksjene i nykommeren.Sevan Drilling vil være notert på Oslo Axess som følge av at det ikke tilfredsstiller kravet om 500 aksjonærer, og kurs på minst 10 kroner. Samtidig er det klart at Carl Lieungh er ansatt som ny konsernsjef i Sevan Marine.Artikkelen fortsetter under bildet. Ellers i oljeservice straffes Oslo Axess-noterte Polarcus med en nedgang på 6,3 prosent til 6,70 kroner etter kvartalsrapporten . Tidligere i dag meldte syv styremedlemmer i selskapet at de har kjøpt 9.880 aksjer hver til kurs 6,2908 kroner aksjen.Gjensidige trekker for øvrig ned 6,1 prosent (4,40 kroner), men aksjen er i realiteten noe opp, ettersom den i dag går ex. utbytte på 4,70 kroner.Disse stiger og faller mest Relativt sett er det bare Repant og Panoro Energy som er i nærheten av nevnte Cermaq på vinnerlisten. De to er opp hhv. 6,1 prosent til 35 øre og 5,8 prosent til 6,90 kroner.Navamedic stiger 4,7 prosent til 7,33 kroner. Selskapet meldte onsdag kveld at selskapet har levert sin tiende søknad om registrering av generiske legemidler. Selskapet regner med å ha sitt første generiske produkt på markedet i løpet av åtte måneder.I andre enden finner vi Nio Security på toppen av taperlisten, etter en nedgang på 9,25 prosent til 1,57 kroner.Protector Forsikring trekker ned 8,0 prosent (1,20 kroner) til 13,80 kroner, men er i realiteten opp ettersom aksjen i dag går ex. utbytte på 1,50 kroner.I tillegg til nevnte Polarcus finner vi også Camillo Eitzen blant dagens tapere, med et fall på 5,55 prosent til 8,50 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs