Aksjene faller på Wall Street

Wall Street starter fredagens handel i rødt. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Foto: Scanpix/AP Photo/Henny Ray Abrams
Børs

Det har vært en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. Et minutt etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 0,22 prosent og står i 2.817,17 poeng, mens Dow Jones står i 12.582,66 poeng etter en nedgang på 0,18 prosent.Utviklingen kan du følge her.Lawrence Summers, som i dag jobber som professor ved Harvard University, frykter at vi kan se en ny boble blant de børsnoterte IT-aksjene.Ifølge Bloomberg mener Summers at det er ironisk at en finanskrise som ble forårsaket av overdreven tillit, låneopptak og utgifter skal løses med enda mer selvtillit, låneopptak og utgifter.- Hvem kunne ha forestilt seg at bekymringen med hensyn til det amerikanske aksjemarkedet, bare to år etter krisen, vil være en boble? spurte Summers på en konferanse i Shanghai.Torsdag ble LinkedIn børsnotert i USA. Det første store amerikanske sosiale nettverket til å gå på børs slo til med en kursoppgang på 109,4 prosent før aksjen sluttet på 94,25 dollar. Det priser selskapet til 8,8 milliarder dollar, eller over 48 milliarder kroner.Noen mener dette høres ut som et ekko fra dot-com boomen. Da Yahoo ble børsnotert for 15 år siden endte det med et kursløft på 154 prosent.

Nyheter
Børs