Aksjene som stiger på positiv børs

Oslo Børs kryper sakte men sikkert oppover tirsdag, godt hjulpet av hopp i oljeprisen. Oslo Axess-aksjen Saga Tankers løfter seg kraftig etter bud fra USA. Kriseaksjen Sevan stiger.

Børs
Oslo Børs har steget fra start tirsdag, og kryper sakte men sikkert oppover. Rundt lunchtider står hovedindeksen i 440,75 poeng, opp 0,96 prosent.Det er hittil omsatt verdipapirer for 2,28 milliarder kroner.Wall Street var mandag stengt grunnet Memorial Day, men i de asiatiske markedene var deti morges.Oljeprisen legger solid på seg tirsdag. Brent-oljen med levering i juli omsettes i øyeblikket for 116,65 dollar fatet, opp 1,72 prosent. WTI-oljen stiger 2,06 prosent til 102,50 dollar fatet.En av faktorene som presser oljeprisene oppover er nyheten om at en lekkasje i en pumpestasjon førte til nedstengning av Keystone-rørledningen som transporterer olje til sentrallageret i Cushing, Oklahoma. Rørledningen transporterer 591.000 fat pr dag.Prisene ble ifølge Bloomberg også stimulert av forventninger om at forbrukernes fremtidstro i USA vil ha steget til sitt høyeste nivå på tre måneder.Statoil er opp 1,86 prosent til 142,40 kroner. Saga Tankers fikk på tirsdagen, men stiger nå hele 35,71 prosent til 4,75 kroner etter at det ble kjent at DHT Tankers .Det amerikanske selskapet tilbyr Saga-aksjonærene nå 0,25 DHT-aksjer for hver Saga Tankers-aksje.Styret i Saga anbefaler aksept av budet, og DHT Holdings har hittil mottatt aksept fra aksjonærer som til sammen eier 72,5 prosent av aksjene i selskapet. Kriserammede Sevan Marine skulle etter planen presentere sine tall for første kvartal i morges. Det . og selskapet viser til at det skal utarbeide et informasjonsmemorandum etter Sevan Drilling-IPOen, og at denne ikke har blitt ferdig i tide.Sevan Marine stupte onsdag i forrige uke. Da aksjen var ned 42 prosent ble det innført børspause. Torsdag ble det kjent at selskapet ville komme i og at det ikke blir noe av den garanterte emisjonen tilbudt av DnB NOR Markets, noe som sendte aksjen ned ytterligere 27 prosent.Sevan-aksjen er tirsdag opp 1,60 prosent til 0,79 kroner. Etterspørselen etter solcellepaneler fortsetter å dale, og silisiumsprisene har nå siden begynnelsen av mai.Da lå prisene på rundt 80 dollar per kilo. Nå er man nede på rund 50 dollar, skriver ICIS Chemical Intelligence tirsdag.REC, som steg markant mandag, fortsetter oppgangen tirsdag. Aksjen er så langt opp 0,31 prosent til 13,03 kroner. Nedturen den siste måneden er likevel på snaue 30 prosent. Ferske tall tirsdag viser at rederiet Jinhui Shipping gjorde det i første kvartal. Det sender aksjen opp hele 5,70 prosen til 16,70 kroner.Selskapet meldte om et resultat per aksje ble 0,42 dollar, mot 0,41 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ifølge SME Direkt ventet et resultat på 0,27 dollar per aksje.Flere selskaper leverte førstekvartalstall tirsdag, som er resultatsesongens siste dag. kan du se alle selskapene. Tidligere Burrup-sjef, Pankaj Oswal, om en rask utvikling av den nye TAN-fabrikken på Burrup-halvøya.- Jeg har gjort klart mitt syn om at Yara forsøker å gjøre dette på sine betingelser for å gjøre mine Burrup Holdings-aksjer mindre attraktive for andre, sier han.Markedet ser ikke ut til å ta dette så tungt, og Yara-aksjen stiger 0,95 prosent til 319,00 kroner. Meglerhuset Goldman Sachs regner det nå som brennsikkert at oljeselskapet DNO International for sitt Tawke-feltet i Irak, og markedet sender aksjen opp 5,79 prosent til 7,67 kroner.Tidligere har Goldman regnet det som 90 prosent sikkert at DNO vil greie full pott. For andre felt regner meglerkjempen det som 75 prosent sikkert DNO lykkes - opp fra et tidligere estimat på 60 prosent. Odfjell har , tilsvarende 272 millioner kroner, fra Sevmash i Russland. Beløpet er utbetalt etter at landets høyesterett avslo anken fra verftet.Beløpet inkluder tildelingen fra voldgiftspanelet i Stockholm, juridiske kostnader og akkumulerte renter.Odfjell-aksjen er opp 4,55 prosent til 46,00 kroner. Statoil Fuel & Retail melder tirsdag at de har for kjøp av St1 Polske bensinstasjonsnettverk i Polen.Avtalen gjelder 16 bensinsstasjoner i tillegg til 10 eiendommer med mulighet for bensinstasjoner, og ubemannede stasjonene vil få merkenavnet "Statoil 1-2-3" i løpet av de kommende månedene.Aksjen stiger 3,67 prosent til 53,65 kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .