Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 1,04 prosent og står i 2.825,97 poeng, mens Dow Jones står i 12.560,71 poeng etter en oppgang på 0,96 prosent.
Ferske tall viser at den amerikanske Case-Shiller-boligprisindeksen (S&P/Case-Shiller Home Price Indices) falt også i mars. Indeksen for de 20 viktigste byene falt med 3,61 prosent. Analytikerstanden ventet en nedgang på 3,40 prosent. For første kvartal sett under ett falt boligprisene med 4,2 prosent, mot en nedgang på 3,6 prosent i fjerde kvartal 2010.Prisene falt i 19 av byene fra februar til mars. Det var en svak oppgang i Seattle (+0,1%). Størst oppgang det siste året har Washington med 4,3 prosent. I Minneapolis har det vært en nedgang på 10,0 prosent det siste året, fulgt av Phoenix (-8,4 prosent), Portland (-7,6 prosent) og Chicago (-7,6 prosent). Indeksen er basert på boligprisene i 20 storbyområder i USA. - Denne månedens rapport bekrefter en double-dip i boligprisene over store deler av landet, sier David M. Blitzer, styreformann i Index Committee ved Standard & Poor's.- Boligprisene fortsetter nedover og det er ingen oppgang i sikte. Oppgangen vi så i 2009 og 2010 var i stor grad et resultat av skatterabatten til førstegangskjøperne. Fjerner man resultatet av dette, har det verken vært oppgang eller stabilisering i boligprisene etter resesjonen, sier Blitzer.Nokia sliter med lønnsomheten og gjennomfører nå umiddelbare tiltak for å adressere problemene i Devices & Services-området. Lavere priser og lavere volum er ingen god kombinasjon.Ledelsen vil ikke lenger gi noen helårsguiding. Nå trekkes guidingen for tredje og fjerde kvartal 2011.Tidligere har Nokia guidet en driftsmargin på 6-9 prosent i årets andre kvartal. Nå ligger det an til at selskapets driftsmargin blir null. Videre vil omsetningen bli betydelig lavere enn den tidligere guidingen på 6,1-6,6 milliarder euro.Aksjen faller 13,54 prosent.