Blandet stemning i Asia

De asiatiske børsene svinger mellom rødt og blått mandag. Gjeldskrisen i Europa og forrige ukes svake makro-tall fra USA tynger markedene.

Mann utenfor Tokyo-børsen i Japan. Foto: AP
Børs
Samleindeksen MSCI Asia Pacificer opp 0,2 prosent, med cirka fem aksjer som stiger for hver fjerde som faller. Indeksen har skiftet mellom pluss og minus flere ganger mandag.I forrige uke fullførte MSCI-indeksen sin lengste periode med sammenhengende ukentlige tap de siste to årene, etter at bekymringene rundt gjeldskrisen i Europa har steget kraftig og amerikanske makro-tall skuffet i forrige uke.I Japan faller Nikkei-indeksen 0,32 prosent, mens den bredere Topix er ned 0,18 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea svekker seg 0,60 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,51 prosent. Shanghai Composites stiger 0,47 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og