Den greske regjeringen og opposisjonen ser ikke ut til å bli enige om de nye budsjettkuttene som må til for å innfri kravene fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).- Enighet ble blokkert, sier en ikke-navngitt kilde, som representerer ett av partiene som deltok i forhandlingene fredag.Nyheten påvirket straks børsen i Aten, som falt med 3 prosent fredag ettermiddag.EU har bedt Hellas om å få til en bred politisk enighet om nedskjæringer på statsbudsjettet, som nå går i kraftig underskudd samtidig som den økonomiske nedgangen fortsetter.- Dessverre setter noen personer sine posisjoner høyere enn Hellas, sier Giorgos Karatzaferis, leder for nasjonalistpartiet LAOS i en kommentar.IMF har truet med at neste utbetaling av kriselånet, som Hellas fikk innvilget for et år siden, vil bli holdt tilbake hvis grekerne ikke får mer orden på økonomien.EUs økonomikommissær Olli Rehn sa i forrige uke at han ikke kunne forstå hvorfor grekerne ikke greier å få til en bred politisk enighet om budsjettkuttene, når land som Portugal og Irland har klart det. Han ba da de greske politiske partiene om å sette til side det de er uenige om, og i stedet samarbeide for å vise sitt «grunnleggende nasjonale ansvar». (©NTB)