Branson snuser på britiske banker

Etter å ha skapt omveltninger i platebransjen og luftfarten, vil den britiske milliardæren Sir Richard Branson skape en ny storbank.

Richard Branson - Foto: Scanpix
Børs
Hans foretak Virgin Money sikter seg inn mot bankene Northern Rock og Lloyds.Branson vil legge inn bud på de to bankene når de trolig legges ut for salg i juni, skrev London-avisen The Guardian fredag. De mulige oppkjøpene kan komme til å koste tre milliarder pund eller 27 milliarder kroner, sier Virgin Money-sjef Jayne-Anne Gadhia.Northern Rock har stått under den britiske statens kontroll siden 2008, etter at banken året før ble rammet av en akutt krise. Virgin Money forsøkte ifølge The Guardian å overta Northern Rock før myndighetene grep inn.Lloyds måtte også ha statlig hjelp for å komme seg gjennom finanskrisen. Som følge av dette må selskapet selge rundt 600 av sine filialer, for å oppfylle EUs betingelser for mottak av slik støtte.Richard Branson skal nylig ha drøftet kjøp av Lloyds med bankens sjef António-Horta Osório. Jayne-Anne Gadhia sier det kanskje ikke er realistisk for Virgin Money å forsøke å kjøpe både Lloyds og Northern Rock, og at selskapet kan komme til å måtte velge mellom de to.