Dette vil påvirke Oslo Børs - Berntsen spår nedtur

Det ligger til rette for børsfall i Oslo. Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds er blant dem som tror det blir en svak åpning.

Roger Berntsen - Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs fredag Oslo Børs åpnet opp fredag, men siden ble det verre. Hovedindeksen endte til slutt ned 0,7 prosent til 435,19. Det ble bare omsatt verdipapirer for 6,2 milliarder kroner.Sevan Marine var nok en gang det store slaktofferet, denne gangen med et fall på 28 prosent. Det kom etter en melding om nye kostnadsoverskridelser, emisjon og tall for første kvartal.Nedtur i USA Gjeldsproblemene i Hellas og mangelen på en god plan for å løse dette skremte investorene på Wall Street i fredagens USA-handel. Svakere makrotall enn ventet både fra Europa og fra USA ble tolket som bekymringsmeldinger rundt veksten i verdensøkonomien. Dow Jones endte ned 0,74 prosent til 12.512,04 poeng.Den brede S&P 500-indeksen falt 0,77 prosent til 1.333,27, mens teknologitunge Nasdaq falt 0,71 prosent til 2.803,32 poeng.Slik gikk det med de norske aksjeneMørkerødt i Asia mandag Asia-børsene faller markant. Samleindeksen MSCI Asia Pacific beveger seg mot den laveste sluttnoteringen siden 21 mars. Fallet er et resultat av markedets bekymringer rundt den stadig voksende gjeldskrisen i Hellas og økonomien i Japan, samt skuffende økonomiske data fra USA.- Den største bekymringen rundt Europa er riskoen for en smitteeffekt og at kredittmarkedene skal tørke inn globalt. Vi har den globale finanskrisen friskt i minne og ingen ønsker å havne i den situasjonen igjen, sier Prasad Patkar i Platypus Asset Management til Bloomberg News.Nikkei-indeksen i Japan endte ned 1,5 prosent, mens den bredere Topix falt 1,2 prosent. I Sør-Korea er Kospi-indeksen ned hele 2,3 prosent. I Kina faller Shanghai Composites 2,3 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong svekker seg 1,8 prosent.Følg Asia-børsene herSpår børsfall i Oslo Netfonds Bank tror hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent i dag, til 433- S&P500 falt 0,2 prosent etter at Europa stengte fredag. De asiatiske børsene er ned over 1,5 prosent i morgentimene. Svake nøkkeltall fra Kina er årsaken til nedgangen. Vi venter at dette vil påvirke europabørsene negativt i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Dagens viktigste hendelse, slik vi ser det, er Chicago Fed Activity Index-tallene fra USA kl 14.30, skriver meglerhuset.Hvor går børsen den neste uken? Her er HegnarOnlines tekniske analyseOljeprisen faller Oljeprisen faller, men er likevel på omtrent samme nivå som da Oslo Børs stengte fredag. Brent juli-olje faller 1,6 prosent til 110,60 dollar, mens prisen var 110,47 dollar fatet da børsen stengte.Dette skjer i dag:Resultat:

 • Eidesvik Offshore: Resultat per 1. kvartal på Bømlo etter selskapets generalforsamling som begynner kl. 15:00.Eidesvik Offshore: Resultat per 1. kvartal på Bømlo etter selskapets generalforsamling som begynner kl. 15:00.
 • Bjørge: Resultat per 1. kvartalBjørge: Resultat per 1. kvartal
 • Solstad Offshore: Resultat per 1. kvartalSolstad Offshore: Resultat per 1. kvartal
Makro:
 • Frankrike: PMI foreløpig mai kl. 09:00Frankrike: PMI foreløpig mai kl. 09:00
 • Frankrike: PMI tjenester foreløpig mai kl. 09:00Frankrike: PMI tjenester foreløpig mai kl. 09:00
 • Tyskland: PMI foreløpig mai kl. 09:30Tyskland: PMI foreløpig mai kl. 09:30
 • Tyskland: PMI tjenester foreløpig mai kl. 09:30Tyskland: PMI tjenester foreløpig mai kl. 09:30
 • ØMU: PMI foreløpig mai kl. 10:00ØMU: PMI foreløpig mai kl. 10:00
 • ØMU: PMI tjenester foreløpig mai kl. 10:00ØMU: PMI tjenester foreløpig mai kl. 10:00
Annet:
 • SSB: Internasjonale reserver og valutalikviditet, kl. 10:00SSB: Internasjonale reserver og valutalikviditet, kl. 10:00
 • SSB: Foreløpig energibalanse, kl. 10:00SSB: Foreløpig energibalanse, kl. 10:00
 • SSB: Naturgass, innenlands forbruk, kl. 10:00SSB: Naturgass, innenlands forbruk, kl. 10:00
 • SSB: Rapport: Hvordan reagerer strømforbruket i alminnelig forsyning på endringer i spotpris?, kl. 10:00SSB: Rapport: Hvordan reagerer strømforbruket i alminnelig forsyning på endringer i spotpris?, kl. 10:00
 • DiaGenic: GeneralforsamlingDiaGenic: Generalforsamling
 • Eidesvik Offshore: GeneralforsamlingEidesvik Offshore: Generalforsamling
 • Reservoir Exploration Technology: GeneralforsamlingReservoir Exploration Technology: Generalforsamling
 • Solstad Offshore: GeneralforsamlingSolstad Offshore: Generalforsamling

Nyheter
Børs