vinglet mye onsdag, men endte til slutt opp 0,51 prosent til 431,73 poeng. Det ble omsatt verdipapirer for 6,43 milliarder kroner.Også oljeprisen løftet seg onsdag. Brent-oljen med juli-levering var ved børsslutt opp 1,40 prosent til 114,11 dollar fatet. WTI-oljen steg 0,58 prosent til 100,18 dollar fatet. etter tre dager på rad med nedgang. Energiaksjer ledet oppgangen, og oljeprisen steg kraftig.Dow Jones endte opp 0,31 prosent til 12.394,66 poeng, S&P 500 steg 0,32 prosent mens Nasdaq hevet seg 0,55 prosent.- Oppgangen viser at pengene ikke vil forlate markedet. Når investorene blir bekymret vekter de seg opp i defensive aksjer som basisvarer og utilities, men dersom de ser en god grunn til å kjøpe aksjer skifter de til sektorer som energi, råvarer og teknologi, sa aksjestrateg Marc Pado i Cantor Fitzgerald til CNBC. opplever en meget solid torsdag, og det er i all hovedsak stigende priser på råvarer som trekker indeksene oppover.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er opp 1,2 prosent og dermed går man mot den sterkeste dagen på børsene i mai måned. Tre aksjer stiger for hever eneste som faller og alle de ti industrigruppene som går inn under MSCI Asia Pacific Index er opp.Oljeprisen stiger til sitt høyeste nivå på to uker, kobberprisen er på vei oppover for tredje dag på rad og hvete-prisene hever seg også onsdag.Netfonds Bank tror Oslo Børs' hovedindeks åpner opp torsdag.- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,28 prosent i dag, til 432,9 poeng. S&P500 steg 0,1 prosent etter at Europa stengte onsdag. De asiatiske børsene har løftet seg i natt, etter at USA endte i pluss i går kveld. Oppgangen skyldes økte råvarepriser. Brentoljen står nå i 115 dollar, skriver Netfonds torsdag morgen. har foretatt et lite byks sett i forhold til prisnivået da Oslo Børs stengte sine dører onsdag, og oljen stiger dermed til et toppnivå for de seneste to ukene.Brent for levering i juli omsettes for 115 dollar per fat, opp 0,06 inneværende døgn. Da Oslo Børs stengte 17.30 onsdag ble fatet omsatt for rundt 114,11 dollar.WTI-oljen omsettes til 101,65 dollar per fat, opp 0,33 prosent dette døgnet.Det er blant annet overraskende fall i de ukentlige lagertallene for diesel og fyringsolje fra det amerikanske energidepartementet som fører til at oljeprisen stiger.- Archer (tidl. Seawell): Resultat Resultat per 1. kvartal, webcast kl 15:00- Norway Royal Salmon: Resultat Resultat per 1. kvartal, presentasjon kl 08:00 Hotel Continental- Scottish Salmon Company: Resultat Resultat per 1. kvartal, publisering og telefonkonferanse kl 14:00- Wentworth Resources: Resultat Resultat per 1. kvartal- Repant: Resultat Resultat per 1. kvartal- Norge: Arbeidskraftundersøkelsen mars kl 10:00- USA: BNP revidert 1. kvartal kl 14:30- USA: Jobless claims uketall kl 14:30