Endelig steg Wall Street - Frontline blant taperne

Etter tre dager på rad med fall hevet USA-børsene seg omsider onsdag. Oppgangen ble dog noe moderat. Frontline ble imidlertid en av de store taperne.

Traderen Stephen McSherry jobber på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP Photo/Richard Drew, file
Børs
Børsene i USA hevet seg onsdag, etter tre dager på rad med nedgang. Energiaksjer ledet oppgangen, og oljeprisen steg kraftig.Dow Jones endte opp 0,31 prosent til 12.394,66 poeng, S&P 500 steg 0,32 prosent mens Nasdaq hevet seg 0,55 prosent.- Oppgangen viser at pengene ikke vil forlate markedet. Når investorene blir bekymret vekter de seg opp i defensive aksjer som basisvarer og utilities, men dersom de ser en god grunn til å kjøpe aksjer skifter de til sektorer som energi, råvarer og teknologi, sa aksjestrateg Marc Pado i Cantor Fitzgerald til CNBC.Råvareprisene var på offensiven onsdag og prisen på WTI-olje steg gjennom store deler av handelsdagen.Oljeserviceindeksen steg 2,8 prosent med både Halliburton og Baker Hughes opp 5,0 prosent mens Schlumberger steg 1,0 prosent. De fleste store oljeproduserende selskapene steg knapt en prosent.Gjødselaksjer hadde nok en god handelsdag og Agrium, CG Industries og Potash Corp endte alle opp rundt tre prosent.American International Group (AIG) falt imidlertid 4,0 prosent til 28,28 dollar etter amerikanske myndigheter solgte 200 millioner aksjer til kurs 29,0 dollar.John Fredriksen-selskapet Frontline ble en av de store taperne onsdag, og karret seg inn på sjetteplass på listen over aksjene som falt mest. Nedturen ble til slutt på 6,54 prosent. Express, Inc. ble dagens versting med et fall på 12,02 prosent.Carter's, Inc. ble dagens store vinner med en oppgang på 14,53 prosent, mens nevnte Halliburton Company var blant vinnerne blant de store.Polo Ralph Lauren Corporation falt 11,35 prosent onsdag.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..