- Euro-styrkelsen bare et blaff

Euroen holder stø kurs mot dollar, men økonom tror oppsvinget er av kortvarig karakter. Kronen styrker seg.

Foto: Finansavisen
Børs

Euroen holder stø kurs mot dollar fredag formiddag. Det vil si ifølge Reuters at klamrer seg til mye av gårsdagens styrkelse , i kjølvannet av en rekke svake nøkkeltall fra USA.Forventningene om at Federal Reserve vil holde renten nær null en stund til ble understreket.- Dette er trolig et midlertidig oppsving (for euroen). Personlig tror jeg det ikke ville være en overraskelse om euroen skulle gå ned mot under 1,40 mot dollar, sier markedsøkonom Daisuke Karakama hos Mizuho Corporate Bank i Tokyo til nyhetsbyrået.- Det er ikke som om nye tiltak har blitt tilbudt for Hellas, eller at noe har blitt offisielt vedtatt. Jeg tror euroen kan komme under press i løpet av neste måned på grunn av det samme problemet, legger han til.EURUSD står nå i 1,4333, sammenlignet med 1,4060 på det laveste sist helg.Kronen har styrket seg noe mot euroen fredag, og én euro koster i øyeblikket 7,84 kroner. Mot dollar ser vi samme utvikling, og én dollar koster akkurat nå 5,47 kroner.

Nyheter
Næringsliv