I dag ble det kjent at Geveran Trading, som er Fredriksens investeringsselskap, kjøper 5 millioner aksjer i Marine Harvest til en sum av 27,94 millioner kroner.- Positivt for Marine Harvest, mener analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til HegnarOnline.- Fredriksen vil roe ned markedet og vise at han er langsiktig investor, fortsetter analytikeren.Han viser til at 5 millioner aksjer ikke er en veldig stor beholdning, men at signalet det sender er viktigere enn antall aksjer som ble kjøpt.- Fredriksen-systemet har sagt at de vil fortsette å sitte som storaksjonær i Marine Harvest, og nå viser han det ved å gå å kjøpe aksjer i markedet, sier Giskeødegård.Han mener at det er stor forskjell på å si noe, og det å si noe ved handler og transaksjoner.- Markedet oppfatter dette som positivt, sier Giskeødegård.Hvor vidt dette vil gi videre oppgang for aksjen ut over uken, avhenger imidlertid av flere faktorer, ikke minst hvilken vei lakseprisene svinger.- Men transaksjonen gir en fin støtte på nedsiden, sier Giskeødegård.
Marine Harvest stiger 2,54 prosent til 5,45 kroner fra morgen av mandag.