Mener rapporten ga "bullish guiding"

Fredriksen-selskapet Golar LNG faller på Oslo Børs etter skuffende kvartalsrapport. Analytiker mener selskapet ga "bullish guiding".

Golar LNG-skipet Golar Spirit - Foto: Selskapet
Børs
John Frederiksens børsrakett Golar LNG har steget drøye 150 prosent det siste året. Tirsdag faller aksjen 1,38 prosent til 179,00 kroner etter.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 13,81 millioner dollar i 1. kvartal 2011, mot -4,05 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 24 millioner dollar.Det som også skuffet markedet var utbyttet. Styret i Golar LNG har foreslått at det skal utbetales 0,25 dollar i utbytte per aksje for første kvartal, mens analytikerne hadde i snitt ventet et utbytte på 0,27 dollar per aksje.Axel Styrman i Carnegie mener Golar i rapporten ga "bullish guiding", melder TDN Finans."Selskapet guider opp på andre kvartal når skipsutnyttelsen ventes å bedres og gjeninnhenting relatert til trading-resultat fra Golar Commodities vil bli mottatt.", skriver han i en rapport tirsdag.Analytiker i Pareto Securities, Martin Korsvold, er positiv til aksjen, og har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 35 dollar. Han mener det skuffende driftsresultatet var påvirket av tidsetterslep, svakere utnyttelsesgrad på spotskip, samt noe høyere kostnader.