NorDiag melder om et resultat etter skatt på minus 11,3 millioner kroner i 1. kvartal 2011, mot minus 6,8 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet per aksje ble minus 0,17 kroner mot minus 0,14 kroner ved samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble minus 10,6 millioner kroner, sammenlignet med minus 5,7 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble minus 9,5 millioner kroner, mot minus 9,0 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 25,4 millioner kroner, sammenlignet med 25,9 millioner kroner i 1. kvartal 2010.
Netto kontantstrøm i første kvartal 2011 var minus 5,8 millioner, sammenlignet med minus 8,1 millioner i første kvartal 2010, noe som gir en kontantbeholdning på 20,1 millioner kroner ved slutten av første kvartal 2011.- Høy "cash burn" i dette kvartalet skyldes økt lagerbeholdning, ettersom vi har fokusert på leveringsevne overfor OEM-kunder, og samtidig som OEM kunder har utsatt ordrer. "Cash burn" justert for Arrow-instrumenter på lager er 12,0 millioner kroner, forklarer administrerende direktør.Administrerende direktør Mårten Wigstøl er fortsatt optimistisk med tanke på fremtiden, til tross for litt skuffende omsetning og svakere kontantstrøm i kvartalet.- Vi har inngått to nye OEM-avtaler. En av disse er i Life Science-markedet og i USA; og har et stort potensiale. I tillegg er vi nær ved presentere en prototype av det integrerte systemet basert på Arrow teknologien. Jeg forventer et spennende andre halvår for selskapet, konkluderer han.NorDiag meldte tirsdag i denn uken at de inngått en avtale om å selge sin aksjeandel i Olerup International AB til det børsnoterte selskapet LinkMed AB for åtte millioner svenske kroner i kontanter.Den initielle investeringen NorDiag gjorde i Olerup International i 2009 utgjorde 50.000 svenske kroner.Her er og fra NorDiag