Nyheter løfter aksjer

Meldinger om kontrakter og kvartalstall sender aksjer oppover på Oslo Børs. Nedturen på fire prosent for Statoil og Telenor er ikke noe å bry seg om.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs stiger fredag. Like etter klokken 12 er hovedindeksen opp 0,4 prosent til 439,62. Ukeavkastningen er dermed på snaue to prosent.- Det ser ut som det blir ganske flatt i dag. Oljen handles omtrent der den har ligget den seneste tiden og i Asia er det samlet sett ganske lite bevegelse i aksjene. I tillegg er det ganske nyhetsfattig, sa en megler til TDN Finans rett før børsåpning.Det er så langt omsatt verdipapirer for 2,1 milliarder kroner.Det var oppgang på Wall Street torsdag, og avventende børser i Asia fredag. Flere skuffende nøkkeltall fra USA torsdag gjør at investorene skygger unna de mest aggressive veddemålene.Oljepris på 112 og 100 dollar Oljeprisen trekker noe opp igjen fredag morgen, etter torsdagens fall. Brent juli-olje stiger 0,5 prosent til 111,97 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,8 prosent til 99,73 dollar fatet.Statoil og Telenor ex utbytte Statoil trekker ned fire prosent (5,80 kroner) til 138,60 kroner, men siden den i dag går ex utbytte på 6,25 kroner er aksjen i realiteten litt opp.Telenor faller 4,2 prosent (4,00 kroner) til 91,90 kroner, men er i realiteten bare bittelitt ned ettersom aksjen går ex utbytte på 3,80 kroner.Nedturen har ingenting å si for hovedindeksen, som er justert for utbytte.Tomra opp på kapitalmarkedsdagen På den positive siden finner vi Tomra, som stiger 2,6 prosent til 43,40 kroner. Selskapet avholder i dag kapitalsmarkedsdag.Tomra er i dialog med potensielle kjøpere av California-virksomheten og håper på en avklaring i løpet av året, sa konsernsjef Stefan Ranstrand til Reuters fredag.Her finner du Tomra-presentasjoneneSevan korrigerer opp Vi merker oss at Sevan Marine stiger 2,9 prosent til 1,97 kroner etter å ha nådd nye bunner torsdag. Hittil i år er aksjen ned 70 prosent.Stiger på tall og meldinger Birdstep la frem tall etter børs torsdag. Aksjen stiger syv prosent til 1,69 kroner. Se presentasjonen av tallene her Kitron meldte i dag om kontrakt på 22,5 millioner kroner med Lockheed Martin. Markedet belønner aksjen med en oppgang på 6,3 prosent til 2,21 kroner.Eitzen Maritime Services la i dag frem resultatene for første kvartal. Samtidig meldes det om fortsatt stort prispress. Aksjen stiger 2,6 prosent til 40 øre.Alle dagens kvartalstall her. Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs