Seniorøkonom spår børsfall

Den amerikanske sentralbanken (Fed) er i ferd med å avslutte kjøpene av statsobligasjoner. Dermed kan det være duket for børsfall, tror seniorøkonom.

To tradere på NYSE - Foto: AP
Børs

Seniorøkonom Snorre Evjen i Fokus Markets tror aksjer og råvarer vil reagere negativt når den amerikanske sentralbanken (Fed) avslutter kjøpene av statsobligasjoner for 600 milliarder dollar (QE2). melder TDN Finans.- Dette vil bidra til høyere renter og mindre midler som jager aksjer. Når man kjøper statsobligasjoner så frigjøres likviditet som går til aksjer og andre markeder. Dette vil ha en negativ effekt på aksjemarkedet isolert sett, sier han.Både børser og råvarer har steget steget markert etter Feds annonsering av QE2 i fjor.- Det er vanskelig å kvantifisere for mye av oppgangen i aksjer og råvarer siden i fjor som er grunnet QE2, sier Evjen til nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs