Usikre investorer selger aksjene

Makronyheter denne uken ble tolket som bekymringsmeldinger for veksten i USA og Europa.

Gulvet på Wall Street
Børs

Gjeldsproblemene i Hellas og mangelen på en god plan for å løse dette skremte investorene på Wall Street i fredagens USA-handel. Svakere makrotall enn ventet både fra Europa og fra USA ble tolket som bekymringsmeldinger rundt veksten i verdensøkonomien.Dow Jones endte ned 0,74 prosent til 12.512,04 poeng.Den brede S&P 500-indeksen falt 0,77 prosent og sluttet på 1.333,27 poeng.Teknologitunge Nasdaq falt 0,71 prosent i fredagens handel og endte til slutt ned 19,99 poeng på 2.803,32 poeng.Den såkalte fryktindeksen, CBOE VIX, steg 2,1 prosent denne uken og endte på 17,43.LinkedIn som var stjernen i torsdagens USA-handel falt tilbake 1,23 prosent og sluttet på 93,09 dollar per aksje. Fortsatt mer enn det dobbelte av hva aksjen ble verdsatt til ved børsintroduksjonen torsdag.Prisen på den amerikanske lettoljen styrket seg, og endte opp 1,07 prosent på 99,49 dollar. Brentoljen sluttet uken på 112,42 dollar. Gull handles på 1.508 dollar per unse, og fikk sin største daglige oppgang på nesten to uker fmed bakgrunn i nervøsiteten som skjøt fart da kredittvurderingsbyrået Fitch kuttet den greske statsgjelden.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Næringsliv