Algeta løfter Oslo Børs

Biotekselskapet Algeta stiger over 30 prosent i åpningen på Oslo Børs. Også DNO stiger markert. (Oppdatert kl. 09.25)

Alpharadin, medisin utviklet av børsnoterte Algeta til brukt i prostatakreft i skjelettet. Basert på radium - Foto: Finansavisen
Børs

Etter 25 minutters handel er Oslo Børs opp 0,28 prosent til 433,38 poeng.Det er hittil omsatt verdipapirer for 533 millioner kroner.Oljeprisen har løftet seg litt etter børsslutt fredag. Brent-oljen med levering i juli faller 0,38 prosent til 115,40 dollar fatet. WTI-oljen handles i øyeblikket for 99,96 dollar fatet, ned 0,26 prosent.Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 114,69 dollar fatet da Oslo Børs stengte fredag ettermiddag.Statoil er opp 0,51 prosent til 137,00 kroner. Oljeselskapet meldte i morges at de selger store deler av sin eierandel i Gassled Joint Venture for 17,35 milliarder norske kroner.Rett opp for Algeta Algeta meldte i morges om et gjennombrudd i fase III-studien av det potensielle legemiddelet Alpharadin på pasienter med prostatakreft. Det sender aksjen opp hele 33,90 prosent til 195,50 kroner.Det er hittil omsatt Algeta-aksjer på Oslo Børs for 170 millioner kroner.Studien har vist seg å være så vellykket at en uavhengig komite mener det ikke er riktig at en del av pasientgruppen skal få placebo når når behandlingseffekten av Aplpharadin er så positiv.- Dette betyr at sannsynligheten for godkjenning og lansering øker kraftig og nå ligger tett oppunder 100 prosent. Aksjen skal betydelig opp i dag, sier Thomas Nielsen i Pareto Securities til HegnarOnline.Les også: Algeta: Lettere å fremskynde prosessenFant gass i Kurdistan Også DNO stiger markert mandag morgen, og aksjen er opp 4,69 prosent til 7,82 kroner.DNO har kommet med en oppdatering rundt aktivitetene i Kurdistan i Nord-Irak. Der opplyses det at pengene fra oljeeksporten i februar og mars nå er på konto.Videre opplyses det at det er påvist gass i Summail 1-brønnen og at oljeproduksjonen fra Bastora-1A-brønnen nå har stabilisert seg på 1.700-1.800 fat pr dag.Sevan videre ned Etter nedgangen på 12,2 prosent fredag, faller Sevan Marine nå ytterligere 3,81 prosent til 0,58 kroner.Finansavisen skriver mandag at investor Jan Sigurd Otterlei mener Svean-sjefen må ha visst om overskridelsene for Sevan Voyager i lang tid før aksjonærene fikk nyss om det. Nå vil han og flere aksjonærerer ha Kreditttilsynet til å granske handlene i tapsbomen og den informasjonen selskapet har gitt til eierne.Kontrakt til Seadrill Seadrill faller mandag 2,64 prosent til 187,90 kroner. Aksjen går i dag ex utbytte på 4,00 kroner.Selskapet meldte i morges at de er er tildelt en kontrakt av Santos for jack-up-riggen "Offshore Resolute" utenfor Bangladesh.Estimert kontraktsverdi er på 17,5 millioner dollar for den faste delen. Det tiilsvarer 93 millioner kroner.Bråstans i salgskjøret REC-aksjen stiger mandag 1,04 prosent til 11,63 kroner.Etter at Folketrygdfondet - fjerde største aksjonær i solselskapet REC - har solgt seg kraftig ned i REC den siste tiden, viser aksjonæroversikten for forrige uke at fondet kjøpte tilbake 346.249 av aksjene de har kvittet seg med.Folketrygdfondet sitter dermed på 1,92 prosent av REC - totalt 19.161.755 aksjer.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs