Børsen skyter i været - her er vinner-aksjene

Oslo Børs stiger solid fra start tirsdag etter oppgang både på Wall Street og i Asia. - Det kan være duket for et lettelsesrally i dag, sier aksjestrateg. Her er vinneraksjene - og de som sliter.

Børs

Oslo Børs stiger friskt fra start tirsdag og hovedindeksen er i skrivende stund opp 1,40 prosent til 412,45 (kl. 09.40).Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 565 millioner kroner. Cruiserederiet RCCL er blant aksjene som utmerker seg. Giganten stiger over 4 prosent. Sektorkollega Carinval legger frem sine kvartalstall senere i dag.Transeuro Energy, Oslo Axess-aktøren som har falt nærmere 55 prosent den siste måneden, faller videre og er ned 5,26 prosent.Wall Street mandag ble oppgang drevet av Hellas-optimisme . Dow Jones steg 0,63 prosent - S&P 500 endte opp 0,54 prosent.På børsene i Asia-regionen var det meget positiv utvikling. Nikkei 225 la på seg 1,13 prosent.- Jeg tror børsen åpner opp. Vi har hatt en god utvikling i USA og Asia på redusert Hellas-frykt. Det skal være møte i nasjonalforsamlingen i Hellas i dag som blir veldig retningsgivende for markedet. Får man en ny regjering på plass er det nok duket for et lettelsesrally, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea til TDN Finans tirsdag.Blant de aksjene som stiger mest akkurat nå finner man Eitzen Maritime Services, Birdstep, NattoPharma, Biotech Pharmacon, Eitzen Chemical, nevnte RCCL og Pronova Biopharma.Eitzen Maritime Services er børsvinner så langt og stiver over 10 prosent til 3,40 kroner.Også Q-Free og Green Reefers er høyt oppe på vinnerlisten, men begge aksjene er til nå meget beskjedent omsatt.Statoil stiger 1,29 prosent til 133,10 kroner mens Yara International er opp 1,46 prosent og REC er opp 2,76 prosent. Sistnevnte hever seg dermed igjen over 10 kroner.Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå nevnte Transeuro Energy, samt Floatel, Blom, Wentworth Resources, NavaMedic, Noreco og TTS Group.Olje- og gassaktøren Noreco faller dermed videre. Aksjen er ned 52,38 prosent bare i løpet av den siste måneden.Statoil, RCCL og Yara er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Daff brentolje tirsdag morgenOljeprisen stiger ørlite tirsdag morgen, men er fremdeles lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører mandag ettermiddag.Brent for levering i august omsettes nå til 112,17 dollar, opp 0,38 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,97 prosent til 94,54 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 112,18 dollar fatet.I likhet med aksjemarkeder og råvaremarkeder for øvrig, har oljemarkedet stadig oppmerksomheten rettet mot situasjonen i Hellas og den virkningen et gjeldsmislighold i landet vil ha på de største bankene i Europa, skriver Wall Street Journal.(Mer under bildet)WTI-oljen snudde imidlertid mandag ettermiddag på økende optimisme rundt Hellas, etter at EU- representanter uttrykte tillit til at landet vil si ja til nye innstrammingstiltak.- Søndag kveld var det sterk bekymring over hva som ville hende, og de potensielle følgene av et gresk mislighold. Ordbruken er imidlertid blitt mer positiv, og dette har snudd markedet. Hvis vi ikke hadde fått disse mer positive kommentarene fra Europa, kunne det ha blitt et blodbad i dag, sier Matt Smith, oljeanalytiker i Summit Energy.Investorer frykter nå at en Hellas-kollaps vil føre til at veksten i Europa blir ytterligere svekket.- Vi vil trolig se støtte i dette 90-dollarnivået. Før det blir noen ny bevegelse, vil det måtte komme ytterligere nyheter, sier Tom Bentz, direktør i BNP Paribas Commodity Futures, til WSJ.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs